3. Humanitarno nogometno glazbeni spektakl u Šujici

šuica
... kvaliteti života u pojedinim krajevima u Herceg Bosni, a posebno u Šujici, Općina Tomislavgrad - lijepom hrvatskom mjestu smještenom uz rijeku Šujicu, omeđenom Kupresom, Livnom i Tomislavgradom .

U proteklih nekoliko godina zajedničkim humanitarnim akcijama Zaklada „dr. Franjo Nevistić" iz Zagreba i mještani Šujice, uz veliku pomoć dobročinitelja postigli su vidljive rezultaei: izgrađeno je malonogometno igralište, obnovljena je sportska dvorana u OŠ u Šujici, u tijeku su radovi obnove hrvatskog doma „Stjepan Radić" u Šujici, te su nastavljene i druge vrste pomoći kulturnim, vjerskim, sportskim i drugim institucijama i potrebitim mještanima u Šujici.

Već treću godinu za redom nastavlja se sa organizacijom Humanitarno nogometno glazbenog spektakla, te se ponovno prikupljaju sredstava za obnovu Hrvatskog doma kulture 'Stjepan Radić'. Ovaj Dom, koji je oštećen u Domovinskom ratu, imao je važnu ulogu u odrastanju mnogih generacija, tu su se održavala razna natjecanja poput onih folklornih ili glazbenih te se može reći da je Dom zapravo bio jedino mjesto održavanja kulturnih događanja u Šujici i šire.

Humanitarni nogometno glazbeni spektakl, ove se godine, održava 10.08.2018., naravno u Šujici, a program ostaje isti kao i preoteklih godina: nogometni turnir na stadionu Nogometnog kluba Šujica na kojem će, uz lokalne ekipe sudjelovati i „Humane zvijezde" (naši Vatreni, glumci, pjevači), ekipa Reprezentacije svećenika Hrvatske, Reprezentacija Herceg-bosanske županije (nogometaši, političari, liječnici...) koje su već nebrojeno puta dokazale humanost i solidarnost sa svojim narodom te lokalna nogometna ekipa Šujičkih Veterana. Kao i prošle godine, očekujemo dolazak i nastup „Prvog Vatrenog", izbornika hrvatske nogometne reprezentacije gosp. Zlatka Dalića.

Nakon turnira održat će se veliki koncert Mate Bulića, a na pozornici pridružiti će mu se i Amir Kazić Leo koji dugi niz godina igra za ekipu Humanih zvijezda. Kompletan prihod od ulaznica bit će usmjeren u svrhu obnove Doma kulture Stjepan Radić.

Istoga dana, 10.08.2018., u 12.00 sati, na središnjem parku u Tomislavgradu podignut će se spomenik prvom hrvatskom Predsjedniku i utemeljitelju hrvatske državnosti dr. Franji Tuđmanu, kao zahvala Prvom predsjedniku za sve dobro što je učinio za hrvatski narod. Spomenik je umjetničko djelo duvnjaka, akademskog kipara gosp. Ilije Skočibuši, a spomenik podižu: Udruga dragovoljaca i veterana općine Tomislavgrad, Udruga hrvatskih vojnih invalida Domovinskog rata, zaklada „Dr.Franjo Nevistić" iz Zagreba uz podršku općine Tomislavgrad i velikog broja Duvnjaka i gospodarstvenika.

Mnoge javne osobe, bivši sportaši i istaknuta politička imena na ovaj dan posjetit će Tomislavgrad, a potom Šujicu. Neki od najavljenih imena su: Milan Bandić, Milijan Brkić, Dragan Čović, Miroslav Škoro, Andrija Mikulić, Ivić Pašalić, Ćiro Blažević, bivši nogometaši dio sastava Humanih zvijezda, Goran Vlaović, Boris Živković, Mate Bulić u ulozi golmana, Slaven Kenzović, te ovogodišnji Vatreni Zlatko Dalić i Dražen Ladić.