TEŠKA NESREĆA U HRVATSKOJ U slijetanju autobusa 10 osoba poginulo, 45 ih ozlijeđeno

Prometna nesreća autobus Slavonski Brod
SB online

U slijetanju autobusa makedonskih oznaka na autocesti A3 kod Slavonskog Broda u nedjelju ujutro poginulo je 10 osoba, dok ih je 30-ak ozljeđeno.

Policija je oko 6,20 sati dobila dojavu da se na autocesti kod Slavonskog Broda, u blizini naplatnih kućica na južnom kolničkom traku dogodila prometna nesreća u kojoj je došlo do slijetanja autobusa makedonskih nacionalnih oznaka, javlja Hina.

Tijekom obavljanja očevida, policija je utvrdila da se radi o autobusu kosovskih nacionalnih i registracijskih oznaka, te da je u prometnoj nesreći, prema trenutno dostupnim informacijama, poginulo 10 osoba, dok je više desetaka prevezeno na pružanje liječničke pomoći u bolnicu u Slavonskom Brodu. Više informacija uputit ćemo po završetku očevida, izjavio je policijski službenik za odnose s javnošću, PU Brodsko-posavske, Damir Brezić, piše lokalni portal sbonline.net.

Prometna nesreća autobus Slavonski Brod

"Autobus kosovskih registracijskih oznaka na redovnoj liniji Frankfurt-Priština sletio je jutros oko 6.20 na autocesti A3 kod Slavonskog Broda. Nekoliko osoba smrtno je stradalo dok je više od 30 osoba preveženo u bolnicu. Ovo je teška prometna nesreća. Mislim da ulazi među najteže na kojima sam bio", izjavio je Franjo Galić, načelnik policijske postaje Prometne policije.

45 OSOBA JE ZATRAŽILO LIJEČNIČKU POMOĆ, OSAM JE U TEŠKOM STANJU

Ravnatelj brodske bolnice dr. Josip Samardžić izjavio je kako je u bolnicu od jutros zaprimljeno 45 osoba koje su nakon teške nesreće na autocesti kod Slavonskog Broda zatražile liječničku pomoć, a među njima je osam teško ozlijeđenih.

U 11,30 sati u brodskoj bolnici najavljena je konferencija za novinare.