FOTO  NAJAVILI I ŠTRAJK GLAĐU Zdravstveni djelatnici ostaju spavati pred Vladom

Zdravstveni djelatnici prosvjedi
hercegovina.info

Zdravstveni djelatnici iz cijele županije okupili su se danas opet pred zgradom Vlade HNŽ-a, gdje su tijekom noći i jutros podigli i šatore. 

U šatorima su vreće za spavanje, te će u njima spavati sve do ispunjenja zahtjeva, odnosno potpisivanja kolektivnog ugovora, potvrdio je predsjednik Sindikata bolnice Ivica Anić. Kaže da će poduzeti još rigoroznije mjere. 

Zanimljivo, pred Vladom su danas bile jake policijske snage, koje štite ministra i premijera od žena i djece, zdravstvenih djelatnika u HNŽ-u, u čijim je rukama i njihovo zdravlje. 

“Ono što možemo najaviti jeste gradnja šatora I šatorskoga naselja i nakon toga odlazak pred Skupštinu HNŽ-a i nakon toga. Ako nakon toga naši predstavnici vlasti ostanu i dalje indolentni, i ne budu usvojili naše zahtjeve mi počinjemo štrajk glađu. To odavde možemo ekskluzivno najaviti svima. Ukoliko uskoro na pregovore ne budu pozvani predstavnici reprezeznativnog sindikata mi ćemo započeti štrajk glađu”, kazao je ispred sindikata zdravstvenih djelatnika u HNŽ Dalibor Vuković.  

Nakon Hercega i Opsenice prozvali su još jednog ministra. 

“Prema neslužbenim, ali provjerenim informacijama odgovorna osoba za sve što se događa je ministar Faladžić, koji drži ključni resor u Vladi HNŽ-a, a to su financije. Smatramo ga jednako odgovornim i sramota je da se ni on do sada nije pojavio. U svakom je pregovaračkom u timu, i odmah je iza ministra Opsenice u pregovaračkom timu Vlade sa sindikatima”, kazao je Anić dodavši da ih zovu novinari iz cijele regije, pa i regije, kako bi zabilježili ono što se dešava u HNŽ-u.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.