ZBOG RTV TAKSE Građanima šalju odluku o pljenidbi stvari radi 91 marke iz 2005.

Gledanje televizije televizija tv dnevni boravak
Ilustracija / hercegovina.info

Brojnim građanima ovih dana na kućnu adresu stigla je odluka Općinskog suda u Mostaru o popisu pokretnih stvari.

Razlog tome je tužba koju je pokrenula Radio Televizija FBiH zbog neplaćene takse iz daleke 2005. godine. Riječ je o popisu pokretnih stvari radi prinudne naplate 91,00 konvertibilnu marku, iznos koji brojni očito nisu platili prije 16 godina. 

U zaključku koji stižu građanima tako stoji.

'Sudski izvršitelj izvršit će popis onoliko stvari koliko je potrebno za namirivanje potraživanja tražitelj izvršenja po rješenju o izvršenju. U trenutku popisa tražitelj izvršenja stiče založno pravo na popisanim stvarima. Izvršeniku se zabranjuje raspolaganje propisanim stvarima. Zbog povrede te zabrane izvršenik može kazneno odgovarati', navodi se.

'Izvrišiti popis prvenstveno stvari koje je najlakše unovčiti, a u pogledu koji nema primjedbi o postojanju prava trećeg koje bi sprječavalo izvšenje', dodaje se u zaključku suda.

Kako se navodi u zaključku suda, građani popis svojih stvari mogu izbjeći ukoliko do roka ili u trenutku izvršenja popisa plate navedeni iznos.

'Izvršenik može izbjeći popis pokretnih stvari u vlastitom posjedu pod uvjetom ako do roka ovog Zaključka dobrovoljno ili na zahtjev sudskog izvršitelja suda, u trenutku popisa izmiri svoju obavezu u iznosu i na način kako je to određeno u rješenju o izvršenju', navodi se.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.