UHIĆEN DAVNO Muškarac koji je s kalašem hodao po Starom gradu nema veze s derbijem

Policija kombi
Hercegovina.info

Naoružani muškarac u središtu Mostara sa video snimka koji se sinoć pojavio na društvenim mrežama uhićen je 31. srpnja i nema veze sa navijačima koji su prije dva dana divljali gradom, rekao je glasnogovornik MUP-a Hercegovačko neretvanske županije Ljudevit Marić.

Na društvenim mrežama sinoć se pojavio video snimak iz Mostara na kojem se vidi kako jedan muškarac hoda kroz Stari grad u Mostaru sa automatskom puškom u ruci. Snimak je unio veliki nemir među građane Mostara.

Marić kaže da je policija utvrdila da je muškarac sa automatskom puškom snimljen 31. srpnja.

"Policijska patrola je 31. srpnja oko 16.15 sati u Ulici Alekse Šantića zatekla osobu čiji su inicijali I.F. sa automatskom puškom 'AK 47'. Ta osoba rekla je policiji da je pušku našao u Šantićevoj i da je htio prodati osobi čiji su inicijali S.Ć.", rekao je Marić.

On navodi da je I.F. imao vidne ozlijede na sebi i da se vjerojatno sa S.Ć. potukao zbog cijene.

"Osobe su uhićene i predane Odjeljenju kriminalističke policije", dodao je Marić i rekao da nije riječ o navijačima koji su prije dva dana divljali gradom.

Pojedini mediji video snimak muškarca sa oružjem su doveli u vezu sa huliganima i navijačima "Zrinjskog", koji su u subotu pravili nerede uoči utakmice sa "Veležom", piše Srna.

Oko 50 huligana tada je prešlo preko Starog mosta, te su u Fejićevoj ulici lomili, palili i napadali građane. Tom prilikom oštećen je jedan policijski automobil i lakše su ozlijeđene dvije ženske osobe.