TKO ĆE KOME... Pogodite tko je prvom tjednu prosinca naručio blizu milijun maraka robe od Melcoma

Ante Kvesić, SKB Mostar

Sveučilišna klinička bolnica i dalje nastavlja s nabavkama robe od tvrtke Melcom, kojoj su na čelu dobri prijatelji ravnatelja bolnice Ante Kvesića. Tako je jučer SKB Mostar od Melcoma naručio 710 tisuća maraka vrijedne robe naziva – potpuno automatizirani aparati za individualno testiranje uzoraka krvi. 

Isti dan naručili su i tubus za potrebe Odjela za anesteziju, reanimaciju i intenzivno liječenje u vrijednosti 34.185,76 maraka. Četvrti prosinca, odnosno prije tri dana naručili su rotor S-4-104 za potrebe Zavoda za laboratorijsku dijagnostiku, Sveučilišne kliničke bolnice Mostar u vrijednosti 5.972 maraka.

Prvi prosinca naručili su potrošni materijal za monitor za mjerenje intrakranijalnog tlaka, temperature i parcijalnog tlaka kisika proizvođača Raumedic, koji je u vlasništvu bolnice, za potrebe Odjela za anesteziju, reanimaciju i intenzivno liječenje Sveučilišne kliničke bolnice Mostar u vrijednosti 211.386 maraka.

Ante Kvesić,SKB Mostar

Praktično, u tjedan dana naručili su gotovo milijun maraka vrijednosti robe od Melcoma. Melcom gotovo svakodnevno dobiva natječaje SKB-a, i oni se nižu i množe i dosežu vrtoglave iznose. Žaruljice, sterile, čak, kako smo pisali i sol.

Ravnatelj SKB-a Ante Kvesić, kako smo i pisali, osim što ima obiteljski biznis s lijekovima, odnosno sin mu je u vlasničkoj i osnivačkoj strukturi tvornice lijekova u Gornjim Mamićima, prijateljuje s vlasnicima poduzeća od kojih javno nabavlja.  

SKB već godinama skreće novce u tvrtku Melcom, gdje mu je dobar prijatelj Mate Čujić i osnivač i direktor, uz Miru Radišić, koja je također u osnivačkoj stukturi i upravi poduzeća. Ukupan prihod tog poduzeća zadnje dvije godine je skočio na nevjerovatnih 20 milijuna maraka, a većinom temeljem upravo ugovora i nabava sa bolnicom ravnatelja Kvesića.

"Informacije o svim ugovorima koje SKB Mostar sklapa s dobavljačima su javno dostupne i možete ih pronaći na Portalu javnih nabavki BiH. Ostale insinuacije iz upita ne želim komentirati. S poštovanjem, ravnatelj SKB Mostar, prof.dr.sc. Ante Kvesić, dr.med.", reče nam Kvesić prilikom nedavnog upita i nastavi nabavljati od prijatelja.

Podržite i DONIRAJTE našu rubriku ISTRAŽILI SMO

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.