TKO ĆE KOME... Pogodite tko je prvom tjednu prosinca naručio blizu milijun maraka robe od Melcoma

TKO ĆE KOME... Pogodite tko je prvom tjednu prosinca naručio blizu milijun maraka robe od Melcoma

Sveučilišna klinička bolnica i dalje nastavlja s nabavkama robe od tvrtke Melcom, kojoj su na čelu dobri prijatelji ravnatelja bolnice Ante Kvesića. Tako je jučer SKB Mostar od Melcoma naručio 710 tisuća maraka vrijedne robe naziva – potpuno automatizirani aparati za individualno testiranje uzoraka krvi. 

Isti dan naručili su i tubus za potrebe Odjela za anesteziju, reanimaciju i intenzivno liječenje u vrijednosti 34.185,76 maraka. Četvrti prosinca, odnosno prije tri dana naručili su rotor S-4-104 za potrebe Zavoda za laboratorijsku dijagnostiku, Sveučilišne kliničke bolnice Mostar u vrijednosti 5.972 maraka.

Prvi prosinca naručili su potrošni materijal za monitor za mjerenje intrakranijalnog tlaka, temperature i parcijalnog tlaka kisika proizvođača Raumedic, koji je u vlasništvu bolnice, za potrebe Odjela za anesteziju, reanimaciju i intenzivno liječenje Sveučilišne kliničke bolnice Mostar u vrijednosti 211.386 maraka.

Praktično, u tjedan dana naručili su gotovo milijun maraka vrijednosti robe od Melcoma. Melcom gotovo svakodnevno dobiva natječaje SKB-a, i oni se nižu i množe i dosežu vrtoglave iznose. Žaruljice, sterile, čak, kako smo pisali i sol.

Ravnatelj SKB-a Ante Kvesić, kako smo i pisali, osim što ima obiteljski biznis s lijekovima, odnosno sin mu je u vlasničkoj i osnivačkoj strukturi tvornice lijekova u Gornjim Mamićima, prijateljuje s vlasnicima poduzeća od kojih javno nabavlja.  

SKB već godinama skreće novce u tvrtku Melcom, gdje mu je dobar prijatelj Mate Čujić i osnivač i direktor, uz Miru Radišić, koja je također u osnivačkoj stukturi i upravi poduzeća. Ukupan prihod tog poduzeća zadnje dvije godine je skočio na nevjerovatnih 20 milijuna maraka, a većinom temeljem upravo ugovora i nabava sa bolnicom ravnatelja Kvesića.

"Informacije o svim ugovorima koje SKB Mostar sklapa s dobavljačima su javno dostupne i možete ih pronaći na Portalu javnih nabavki BiH. Ostale insinuacije iz upita ne želim komentirati. S poštovanjem, ravnatelj SKB Mostar, prof.dr.sc. Ante Kvesić, dr.med.", reče nam Kvesić prilikom nedavnog upita i nastavi nabavljati od prijatelja.

Podržite i DONIRAJTE našu rubriku ISTRAŽILI SMO

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.