SRĐAN ALEKSIĆ 28. godišnjica smrti mladića koji je u surovim ratnim vremenima izgubio život štiteći slabijeg

Srđan Aleksić
hercegovina.info

Povodom dvadesetiosme godišnjice smrti Trebinjca Srđana Aleksića, koliko ima da njegov dobri duh kruži Trebinjem, njegovo vječno počivalište na Gradskom groblju u ovom gradu je posjetio njegov otac Rade, članovi obitelji i predstavnici lokalne vlasti.

Srđanov otac Rade istaknuo je da je Srđanov čin bio čin čojstva, kojim je postao primjer svim ljudima da u njima i u najtežim trenucima zaživi čovjek za sva vremena.

„Oni koji su prihvatili Srđana i cijene njegovo djelo, ja sam radostan što je tako, a oni koji nisu volio bih da se upoznaju jer nadam se da bi prihvatili tu čovječnost, ljudskost, tu nesebičnost i da bi sami sebe izgradili. Svih 28 godina dolazeći na groblje ja osjećam da sam svaki put i hrabriji i zreliji i više čovjek, pa se nadam da se to događa i sa drugim ljudima, kojima se obraćamo na današnji dan svake godine“, rekao je potreseni Rade Aleksić, ponosan, kako kaže, na sve one koji poštuju djelo njegovog sina.

Srđan Aleksić

Predsjednik Skupštine Grada Dragoslav Banjak rekao je da se danas sjećamo jednog mladog čovjeka koji je u teškim vremenima izgubio život pomagajući drugome.

„Danas se sjećamo Srđana Aleksića, mladog čovjeka koji je u surovim ratnim vremenima izgubio život štiteći slabijeg. Grad Trebinje sudjeluje u obilježavanju godišnjice njegove smrti, a jedan sportski kompleks i međunarodni miting nosi njegovo ime i na taj način trajno čuvamo uspomenu na njega“, istakao je Banjak.

Srđan Aleksić

I brojni gradovi u regiji odaju počast Aleksiću za njegov herojski čin, dajući ulicama njegovo ime, a ustanovljena je i novinarska nagrada za profesionalno izvještavanje o marginaliziranim i ranjivim grupama.