SITUACIJA I DALJE NEPOVOLJNA Škola u Čitluku produžila s online modelom nastave

Izbori Čitluk
hercegovina.info

Krizni stožer Osnovne škole fra Didaka Buntića Čitluk je u skladu s Kriznim planom Škole o pripravnosti i odgovora na pojavu korona virusa, danas, 19. siječnja održao sastanak radi procjene epidemiološke situacije u školi te je temeljem i dalje nepovoljne epidemiološke situacije donio Odluku o produženju online modela nastave za sve učenike do petka, 21.01.2022. godine.

"Iz dobivenih statističkih podataka o epidemiološkoj situaciji u Školi, broju učenika i djelatnika koji su pozitivni ili su u izolaciji/samoizolaciji i dalje je nepovoljan za redovno odvijanje nastavnog procesa. Krizni stožer je u suradnji s Ministarstvom prosvjete, kulture, znanosti i športa HNŽ-a donio Odluku o produženju on-line nastave", priopćili su iz čitlučke škole.

Kako doznaje Hercegovina.info šest nastavnika ove škole je pozitivno na koronu, dok ih se osam nalazi u izolaciji, pa je nastavu u školi gotovo nemoguće održavati. U sedam dana broj se smanjio za svega dva nastavnika, što je ipak nedovoljno za normalno odvijanje nastavnog procesa.

Također, pozitivna su i tri djelatnika škole (nenastavno osoblje).

Prema informacijama koje smo dobili iz same škole, od četvrtka 13. siječnja, pa sve do danas, sva djeca su uredno prisustvovala online nastavi bez izostanaka.

Novi sastanak Kriznog stožera biti će u petak, 21. siječnja. Iz škole su zamolili roditelje za razumijevanje.

"Molimo vas za razumijevanje i pridržavanje epidemioloških mjera kako bismo uskoro prevladali ovu izazovnu situaciju te se zdravi vratili u školske klupe", poručili su iz OŠ fra Didaka Buntića u Čitluku.

Dodajmo kako su nakon Čitluka i škole u Rami prešle na online model nastave s obzirom na pogoršanu epidemiološku situaciju.

U Županiji Zapadnohercegovačkoj svi učenici su u svojim klupama. Protekli tjedan je bilo nekoliko manjih razreda koji su nastavu također pohađali online, no sada više nema potrebe za tim. U Hercegbosanskoj županiji drugo polugodište u školama je krenulo u ponedjeljak 17. siječnja.