PRIMJER POŠTENJA Prikupljali mu novce za liječenje, preteklo 1500 maraka i on vratio

Blažo Šupljeglav
hercegovina.info

Skromnost Blaže Šupljeglava je osobina o kojoj danas i ovih dana priča cijelo Trebinje. Gest koji nije svojstven današnjem vremenu, oduševio je kako građane ovog najjužnijeg grada, tako i građane regije.

Novac koji je prikupljan za liječenje, on je vratio jer je prikupljeno mnogo više od potrebnog iznosa. Naime, Blažo je uslijed prijevremenog rođenja obolio od cerebralne paralize i vremenom mu se stanje pogoršavalo. Bilo je potrebno oko 5000 eura za liječenje u “Pavlov Regenex Centru“ u Pančevu.

S obzirom na to da sav novac koji je skupljen Blažo nije potrošio, i ostalo je 1500 maraka odlučio ga je vratiti Fondu solidarnosti HET /Hidroelektrane na Trebišnjici/, inače tvrtki koja je pokrenula akciju prikupljanja sredstava i Blažinom radnom mjestu već dvadeset šest godina.

„To je dužnost prema mojoj tvrtki. Da je sreće, danas bi normalni potezi bili baš takvi. To je moralna obaveza prema mojoj drugoj kući“, dostojanstveno kaže Šupljeglav.

Osim pristojnosti po kojoj se ističe, ovaj Trebinjac je strastveni pratitelj sporta.

Unatoč bolesti kojoj nije dozvolio da ga obeshrabri, Blažo redovno posjećuje sportske događaje u Trebinju, tako i van grada.

„Ja sam, maltene, zaštitni znak u Trebinju što se tiče navijanja i sporta i to je moja ljubav odmalena. Imam kolekciju majica raznih sportskih kolektiva, pa da svaki dan mijenjam, ne bi mi dosadilo", navodi Blažo za hercegovina.info.

O svojoj bolesti ne voli pričati, o svome poštenju i humanosti još manje. Često se šali na svoj račun, pa kaže da mu trebaju dvojica da ga prevedu preko ulice. 

Ima poruku za sve mlade naraštaje, a od ovakve osobe se mnogo može naučiti.

“Današnju omladinu je jako teško odgojiti. Pošto se ja nisam bavio sportom zbog svog hendikepa, jesam na neki drugi način. Preporučio bih im da se bave sportom, da su što manje na ulici, mobilnim telefonima i sumnjivim društvima.“

Na našu zahvalnost za razgovor, odgovorio je tiho i pitomo:“Hvala Bogu“.