FOTO  Starac iz Slipčića uskoro izlazi iz bolnice, ali uvjeti u koje se vraća nikako nisu dobri

Trošna kuća u Slipčićima
Hercegovina.info

Stojan Đogić 73-godišnji starac iz Slipčića već godinama živi sam u malenoj i trošnoj kućici u kojoj ovaj starac nema dobre uvjete za život. Kako nam kažu Stojanovi susjedi prije nekoliko dana njegovo zdravlje se narušilo i završio je u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici (SKB) u Mostaru.

"Stojanovo zdravlje sada nije dobro, ali on bi za nekoliko dana trebao biti otpušten iz bolnice. On nema nikoga od obitelji i za tako starog i bolesnog o njemu se nema tko brinuti. No, jednako tako veliki problem je kuća u koju se on treba vratiti iz bolnice. To nikako nisu dobri uvjeti."

Trošna kuća u Slipčićima

"Mi susjedi zaista smo spremni pomoći u svakom pogledu i priskočiti mu uvijek u pomoć, ali netko od institucija mora pomoći ovom čovjeku i osigurati mu najosnovnije uvjete. Osobno bi ga primila u vlastitu kuću, ali nemamo te mogućnosti. Preko vas medija apeliramo na one iz vlasti koji mogu nešto napraviti", rekla nam Stojanova susjeda Dragana Blažević.

Ona je dodala kako su se susjedi raspitivali za neke staračke domove, ali nisu uspjeli riješiti smještaj za svog susjeda, budući da nema novca. Također dodala je i kako Stojan živi samo od 100 maraka mjesečne mirovine.

Svi oni koji žele i imaju mogućnost pomoći ovom 73-godišnjaku kako bi ostatak života proveo u dostojanstvenim uvjetima mogu se javiti na broj telefona: 063/768-021 (Dragana Blažević).

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.