NEMA VLADE HBŽ Srbi obećali dići ruku, pa se nakon Dodikova naloga povukli

Zgrada Vlade HBŽ
Vlada HBŽ

Sjednica Skupštine Hercegbosanske županije koja je bila zakazana za jučer, odgođena je iz razloga što se nisi stekli uvjeti za održavanje sjednice zbog nesuglasja Kluba Srba oko imena ministra iz Kluba srpskog naroda, priopćio je predsjedatelj Skupštine Devedesetkin Jozo Ćosić, dodavši da će o novom terminu održavanje sjednice Skupštine Hercegbosanske županije javnost biti upoznata na vrijeme.

Na sjednici je trebala biti formirana nova Vlada, u kojoj ne bi sudjelovao HDZ BiH. Ranije je SNSD priopćenjem pozvao sve zastupnike, ministre i dužnosnike SNSD-a u HBŽ da se drže programa, Statuta i službenih stavova organa Stranke.

„U protivnom, svako odstupanje od službenih stavova organa SNSD-a i samoinicijativno djelovanje biće politički sankcionirano“, poručeno je SNSD-ovcima u HBŽ-u koji su obećavali da će dići svoju ruku za novu Vladu.

S nedavnog sastanka lidera HDZ BiH i SNSD-a u Mostaru poručeno je da će te dvije stranke zajednički djelovati u HBŽ. To se i dogodilo.

Podpredsjednik SNSD-a Nikola Špirić osvrnuo se na Ćosićevo priopćenje, te u izjavi za Srnu kazao da “nije riječ ni o kakvom nesporazumu unutar Kluba Srba”.

“Riječ je o pokušaju vrbovanja i političkog soliranja pojedinaca, što stranka ne može tolerirati. Klub SNSD-a i općinski odbori Drvara, Glamoča i Bosanskog Grahova ostaju privrženi jasno iskazanim stavovima rukovodstva i organima SNSD-a”, rekao je Špirić.