ARIJANA MEMIĆ IZETBEGOVIĆU "Zašto se javljaš baš danas kada su pretresani članovi tvoje stranke"

Bakir Izetbegović
Hercegovina.info/N1

Gostujući u programu N1 televizije, predsjednik SDA Bakir Izetbegović između ostalih tema govorio je i o slučaju ubijenog Dženana Memića. On je oca ubijenog mladića pozvao da Tužiteljstvu kaže ukoliko zna tko je ubio Dženana.

“Želimo da se na čistac istjeraju sve te stvari. Vrlo je sumnjivo što se dogodilo tog dana na Ilidži. I mi i dalje stojimo uz obitelj Memić. Dalje ne znam što bih mogao kazati. Gospodin Memić je prije četiri-pet godina bio kod mene i razgovarao sa mnom te je i on to poslije više puta ponovio u javnosti. Dakle, ne znam ja tu stvar, gospodin Memić tvrdi da on zna i ne bih htio sada da prozivam čovjeka, ali ako zaista bilo što zna, a rekao je to javno, neka kaže to Tužilaštvu. SDA je stala uz obitelj Memić i to je sve od politiziranja kada smo mi u pitanju. U toj smo mjeri politizirani, međutim, ta obitelj navodi da SDA stoji iza toga, da se nešto krije, čak se i moje ime spominje što smatram da nije fer i uredu. Mi smo čak i pozvali našim zadnjim priopćenjem pozvali obitelj da ne dopusti da bude uvučena u politiku, političke obračune, manipulacije i nasumična optuživanja”, kazao je Izetbegović.

Na Izetbegovićev istup na svom profilu reagirala je Arijana Memić sestra nastradalog Dženana.

"Bakire Izetbegoviću, neka politika konačno prepusti naš slučaj pravosudnim institucijama i prestane se miješati. Prestanite davati izjave o nečemu o čemu pojma nemate jer da imate, znali biste da je po zakonu sud taj koji treba reći tko je ubojica. Tužiteljstvo treba istražiti, a sud na kraju kazati tko je ubojica. O tome koliko ste vi stali uz našu obitelj najbolje govore suzdržani. O tome koliko ste vi stali uz našu obitelj najbolje govore botovi koji godinama pljuju po mome ocu, po našoj borbi koja za cilj ima samo to da saznamo istinu i da ubojice budu kažnjene. Bio si s mojim ocem, sjedio, sve ti je ispričao, dušu otvorio - to je bilo prije četiri godine. Zašto se javljaš danas baš, kada su domovi dva člana tvoje stranke pretresani? Prestanite s igrama više, ljudski život je u pitanju, a ne kojekakva predizborna kampanja", napisala je Arijana Memić.

Podsjetimo, rano jutros na tri lokacije u Sarajevskoj županiji, po nalogu Tužiteljstva BiH policija je vršila pretrese. Pretresi su počeli u 6 i 30 sati na lokaciji poslovno stambene zgrade Bosmal u kojoj živi Muamer Budnjo, sin Alije Budnje, te objektu Nova Otoka gdje je, bilo pretresanje prometnog vještaka Ševala Kovačevića.

Vršen je i pretres i hotela "Crystal" na Ilidži iz kojeg su nestali snimci od 9., 10., i 11. veljače 2016. godine, u vrijeme kada je Dženan Memić ubijen.