Hotelski doručak vikendom doma? Zašto ne!

doručak, hotel, kava, šok, pecivo

Morate priznati da ima nešto posebno u hotelskom doručku. Svaki moj boravak u različitim hotelima pamtim po doručcima. Istina, meni je i inače doručak omiljeni obrok u danu, ali primijetila sam da se i drugi ljudi raduju buđenju u hotelskoj sobi najviše zbog doručka koji slijedi. Miris kave, svježeg peciva, omleta, svježe cijeđenih sokova su ono što nas sve zajedno oduševljava. Tako sam došla na jednu divnu ideju. Zašto ne bismo uveli novu vikend tradiciju i odlučili da jedan dan u tjednu doma napravimo ugođaj hotelskog doručka?!

U nastavku stižu ideje za realizaciju vjerojatno nove najdraže obiteljske tradicije.

Kako pripremiti hotelski doručak?

Hotelski doručak ne možemo zamisliti bez mirisnog peciva. Kako se ne biste zamarali s pripremom istog, odaberite najbolje kroasane i peciva u gradu i planirajte kupovinu subotom ujutro. Možete usput kupiti i cvijeće koje će uljepšati stol. Zatim slijedi priprema svježe cijeđenih sokova. Ne zaboravite za neke zadatke zadužiti i ostale članove obitelji jer će tako cijela priprema postati zajednički obiteljski projekat. 

Sadržaj se učitava...

Slatki dio stola

  1. 1. Kroasane s čokoladom
  2. 2. Zdrave palačinke
  3. 3. Džem i maslac u mini pakiranjima
  4. 4. Voćna plata
  5.  
  6. Sadržaj se učitava...
  7.  

Slani dio stola

  1. 1. Omlet 
  2. 2. Šunka, čajna i sir
  3. 3. Povrće
  4.  

Sadržaj se učitava...

Piće

  1. 1. Svježe cijeđeni sok
  2. 2. Kava
  3. 3. Mlijeko
  4. 4. Čaj
  5.  

Sadržaj se učitava...

Možda vam ovaj popis na prvi pogled izgleda komplicirano, ali kada uključite sve članove obitelji sve ide brzo i jednostavno, a uživanje za stolom potraje satima.

Ovo je savršena prilika i za razgovor o tjednu koji je iza nas, o planovima za nadolazeći i općenito za stvaranje obiteljskih uspomena.

Vrijeme jako brzo prolazi, a ritualima kao što je ovaj dobivate mogućnost da ga barem ponekad malo zaustavite te da uživate i upijate svaki trenutak. To je ono što se pamti! 

  1.  
  2.  
  3.