HNS U PRAKSI Čak i Fadil Novalić i SDA za 500 tisuća Domu na Šćitu, HDZ BiH suzdržan

dom za stare prozor rama ramsko jezero

Kako je god cvjetala u vrijeme izbora, tako je brzo i ocvala ljubav dva HDZ-a i jedinstvo HNS-a, koje se najbolje pokazalo na jučerašnjoj sjednici u Federalnom parlamentu. Tu je ponižen amandman Luke Faletara, koji je tražio da se u proračunu osigura 500 tisuća maraka za završetak Doma na Šćitu, što je podržala čak i SDA, no ne i "partnerski HDZ".

Amandman je prvo usvojen s 51 glasom, da bi pao na pojedinačnom glasovanju.

HDZ BiH je na mig Mladena Boškovića ostao suzdržan po amandmanu Devedesetkina Luke Faletara da se u federalnom proračunu osiguraju sredstva za dovršetak Doma za stare u Prozor Rami, a što se može čuti i u prozivci, pa ispada da je SDA-u, koji nije imao ništa protiv amandmana, Dom na Šćitu važniji nego HDZ-u BiH, uz čije ga se ruke moglo usvojiti. 

Svojom suzdržanošću pokazali su kako se odnose prema "partnerskoj stranci", nakon što se međusobno iskoriste u vrijeme izbora. 

Sadržaj se učitava...

Šuška se da je pozadina ovakva glasovanja neslaganje na relaciji HDZ-HDZ 1990., nastalo nakon izbora, i nakon što je Čović koji je Devedesetki prebacio dio glasova nezadovoljan njihovom poslušnošću, 'jer bi trebali slušati bolje, obzirom šta im je dano'. 

Kako je išlo na sjednici Parlamenta i tko je bio "za", "protiv" i "suzdržan" pogledajte u video od 9. sata. Sve ovo govori u prilog kakva je uistinu HNS-ova politika, kojoj su međusobni obračuni iznad ulaganja u mjesta i objekte gdje žive i rade Hrvati. 

Oslikava se i koliko je uspješna suradnja HDZ BiH i HDZ 1990 prema njihovom potpisanom sporazumu o suradnji, a koja se pred izbore opravdava narodnim i nacionalnim interesima, a puca na privatnim i stranačkim. Koliko je odgovorna i nacionalno opredijenja hrvatska politika u Sarajevu, govori upravo ovo glasovanje.  

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.