Federalni inspektor fizički napadnut u Neumu, razbili mu laptop i oštetili vozilo

Neum
Hercegovina.info

Tijekom inspekcijskog nadzora nad teretnim vozilom u mjestu Materiz, na ulazu u Neum, jutros je suvozač fizički nasrnuo na postupajućeg federalnog inspektora za cestovni promet i tom prilikom uništio službeni laptop, oštetio dio službenog vozila Federalne uprave za inspekcijske poslove, nakon čega se, s vozačem, vozilom udaljio s lica mjesta, priopćio je FUZIP.

O tom događaju odmah je obaviještena nadležna policijska uprava, čiji su pripadnici nakon kratkog vremena došli na mjesto događaja, sustigli i priveli napadače, te poduzeli dalje radnje iz svoje nadležnosti, o čemu su upoznali i nadležno tužiteljstvo.

"Federalna uprava za inspekcijske poslove najoštrije osuđuje najnoviji napad na federalne inspektore i pokušaje da se izuzetno drskim i nasilnim ponašanjem spriječi provođenje zakona tijekom obavljanja redovnih inspekcijskih poslova, a prijetnjama i napadima na ovlaštena službene osobe izuzme iz zakona i prekršajne odgovornosti", priopćeno je.

Podsjećaju da je napad na službenu osobu u vršenju službene dužnosti kazneno djelo te očekuju dalje postupanje nadležnih policijskih i pravosudnih organa u smislu provođenja istrage i pokretanja kaznenog postupka protiv napadača.

"Zahvaljujemo pripadnicima Policijskoj postaji Neum na brzoj intervenciji i reakciji na ovaj nemili događaj koji, srećom, nije završio i težim epilogom po zdravlje i život napadnutog inspektora", navodi se u priopćenju.