EPISKOP KAČAVENDA (82) IMA KORONU "Nekima bi godilo da sam kritično"

vladika Kačavenda, koronavirus

Umirovljeni episkop zvorničko-tuzlanski Vasilije Kačavenda nalazi se na liječenju u Općoj bolnici "Sveti vračevi“ u Bijeljini, nakon što je ustanovljeno da je pozitivan na koronavirus, a liječnici kažu da je u stabilnom stanju.

Vladika Vasilije je potvrdio da je u bijeljinskoj bolnici, ali da nema govora da je kritično, kao i da nije prebačen nigdje na dalje liječenje, ni na kakvu kliniku u Beogradu, kako su prvobitno javili mediji.

"U bijeljinskoj bolnici imam sve uvjete, od smještaja do liječenja i pažnje ljekara i drugog osoblja i, Bogu hvala, oporavak ide željenim tijekom, a uz molitve za sebe, molim se i za ozdravljenje svih oboljelih ljudi", rekao je episkop Vasilije.

Episkop Vasilije, koji ima 82 godine, dodao je da je, čim je osjetio slabost, odmah otišao kod liječnika, kao odgovoran čovjek, kako ne bi širio bolest na vjernike sa kojima je, premda je umirovljen, svakodnevno u kontaktu i koji se, u ogromnom broju, zanimaju za njegovo zdravstveno stanje.

"Ne sporim da bi, možda, nekima godilo da sam u kritičnom stanju, da me nema, ali oni su u manjini. I za takve se još više molim Bogu", dodao je vladika Vasilije.

Iz bolnice su rekli da je vladika Vasilije pod budnim okom osoblja u ovoj ustanovi i u stabilnom je stanju.

Vladika Vasilije je nekoliko desetljeća bio jedan od najuticajnijih arhijereja Srpske pravoslavne crkve, koji je umirovljen na vlastiti zahtjev, objavila je Srna.

Umirovljeni vladika u žiži javnosti našao se nakon niza optužbi za seksualno, fizičko i psihičko zlostavljanje.