DOBRE METEO VIJESTI Vraća nam se pravo proljeće - temperature naredenih dana do 21 stupanj

Stari most sunce
hercegovina.info

Sudeći prema prognozi federalnih meteorologa narednih dana vraća nam se pravo proljeće, a temperature će, osobito na jugu zemlje biti primjerene ovom dobu godine. 

U četvrtak će u Bosni i Hercegovini biti pretežno oblačno vrijeme. U drugoj polovini dana kiša sa juga će se postepeno proširiti na veći dio zemlje. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 5 Celzija, na jugu zemlje do 8 Celzija. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 12 i 19 Celzija.

U petak će u Bosni i Hercegovini biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Rijetko može pasti malo kiše. Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 8 Celzija, na jugu zemlje do 11 Celzija. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 12 i 17 Celzija, na jugu zemlje do 19 Celzija.

U subotu će u Bosni i Hercegovini biti sunčano uz umjerenu oblačnost. Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 5 Celzija, na jugu zemlje do 9 Celzija. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 13 i 18 Celzija, na jugu zemlje do 21 Celzij.