DIREKTOR KLASA Dnevno proizvodimo 300 paleta brašna, ili 12 000 vreća

Brašno kruh
Ilustracija / hercegovina.info

Poslijednih nekoliko tjedana od izbijanja koronavirusa mnogi se pitaju hoće li doći do nestanka osnovnih životnih namirnica kao što su brašno i svježe meso. U Hercegovini je od izbijanja koronavirusa skočila prodaja brašna što je u razgovoru za hercegovina.info potvrđeno iz trgovačkog lanca Robot, a ranije i iz Klasa.

Kontaktirali smo još jednom tvrtku Klas kako bi provjerili postoji li mogućnost da nestane brašna u dogledno vrijeme.

“Zalihe pšenice i narudžbe koje imamo se redovno dopunjavaju. Obzirom da Vlade u regiji dobro surađuju ne bi trebalo doći do nestašice pšenice, pa samim tim ni nestašice brašna”, izjavio je za hercegovina.info direktor Klasa Boris Brković.

Dodali su kako Klas radi maksimalnim kapacitetom te kako se redovno plasiraju i pune velike vreće, a radna snaga na terenu radi u tri smjene.

“Za 24 sata proizvodimo oko 300 tona brašna u velikim vrećama od 25 kilograma. To je oko 12.000 vreća dnevno ili 300 paleta brašna”, dodao je Brković.

Iz tvrtke Robot također su potvrdili kako je potražnja za brašnom velika, te kako se nakon isporuke jako brzo rasproda. Međutim, svježih mesnih proizvoda ne manjka.

Što se tiče crvenog i bijelog mesa te ostalih osnovnih namirnica, konstatiramo kako količine nisu upitne te da smo osigurani dovoljnim količinama. Također, kontinuirano se radi na isporukama brašna prema svim našim objektima, međutim kako je u ovim momentima velika potražnja za istim, isporučene količine se vrlo brzo i prodaju. Bez obzira na trenutnu situaciju i prognoze, smatramo da nema mjesta panici”, izjavili su za hercegovina.info iz trgovačkog lanca Robot.

Iz Robota su poručili kako s obzirom na trenutačnu situaciju nastoje održati stabilnu situaciju kada je u pitanju snabdijevanje trgovina robom te dodaju kako to svakako podrazumijeva intenzivno korištenje svih resursa kako bi svi prodajni centri imali dovoljne količine proizvoda.