Dijelovi Hercegovine cijelu noć bez struje, neki i bez telefona i interneta

Električna energija
Ilustracija/Hercegovina.info

Nakon sinoćnjeg nevremena neki dijelovi Hercegovine sinoć su ostali bez električne energije, koja je došla tek jutros.

Iz EP HZ HB kažu da je zbog grmljavinskog nevremena bilo ispada na dalekovodnoj mreži - Hodovo - Burmazi na području općine Stolac, no da je jutros od 9 sve u redu.

Radnici su od 5 jutros na terenu, bili su i noćas, tako da je trenutačno stanje s isporukom električne energije uredno i nema više prijava, potvrdila je glasnogovornica Marija Buntić.

Osim električne energije, nestajalo je i intereta, a u prekidu su i telefoni.

"Zbog nepovoljnih vremenskih prilika koje su tijekom utorka zahvatile veći dio Hercegovine, zabilježen je povećan broj prijava kvarova i smetnji u pružanju usluga. Angažirali smo sve resurse te su naši djelatnici neprekidno na terenu, kako bi kvarovi bili otklonjeni u najkraćem roku. Prioritet u otklonu smetnji svakako imaju hitne službe, domovi zdravlja, te privatni i poslovni vip korisnici. Učinit ćemo sve kako bi našim korisnicima u što kraćem roku omogućili kvalitetno i nesmetano korištenje usluga. Zahvaljujemo na razumijevanju", kazala je Katarina Pavković, iz Odjela za korporativne komunikacije Eroneta.

No, unatoč tehničkim poteškoćama na terenu Hercegovci su se nakon toplotnog udara obradovali osvježenju, osobito oni koji se bave i poljoprivredom. Za ovo doba ugodne temperature trebale bi se zadržati do vikenda.