FOTO/VIDEO  TENIS KLUB MEĐUGORJE Nakon povratka Željka Dodiga iz Libanona klub započeo s novim projektima

Tenis klub Međugorje
Tanja Vučić

Nakon popuštanja mjera koje su na snazi bile zbog pandemije koronavirusa, Tenis klub Međugorje krenuo je napokon sa svim svojim aktivnostima. Novost je ta da se nakon dvije godine iz Libanona vratio glavni trener kluba Željko Dodig. Za one koji možda ne znaju Željko je inače stariji brat proslavljenog hrvatskog tenisača Ivana Dodiga. 

"Nakon koronavirusa koja je pogodila cijeli svijet, sport, a tako i naš klub, mi smo pokrenuli 1. lipnja tenis školu. Istina, škola je funkcionirala i bez mene, no, mojim povratkom pokrenuli smo neke nove projekte. Novi projekt je teniska igraona za djecu od četiri do sedam godina. Tu djeci pokušavamo dati osnove vezane za sport, a uz to da oni uz zabavu i igru nauče neke osnove tenisa. Nakon toga oni se selektiraju dalje. Moram reći kako su tu za vrijeme pandemije ovih mjeseci i moja braća Ivan i njegov trener Mladen Mišo, te i oni sudjeluju u radu s djecom koliko mogu dok im ne krene sezona. Trebao bi nam se uskoro pridružiti i Marin Čilić da i on djeci prenese neko svoje iskustvo. Imamo standardni program za uzrast od 8 do 14 godina, te onaj za napredne igrače i rekreativce", kaže Dodig za hercegovina.info.

Sadržaj se učitava...

Tenis u Hercegovini doživljava pravu ekspanziju.

"Nakon što su popustile mjere, tenis doživljava ekspanziju. Ne, samo unutar našeg kluba već općenito u cijeloj Hercegovini. Gotovo svi tereni su se u Hercegovini stavili u funkciju, pa tako i tereni našeg kluba na Sportskom Centru Circle International. Tu se moram zahvaliti gospodinu Niki Dodigu na pomoći i suradnji. Ekspanziju doživljava i rekreativni tenis i teško je naći teren ovih dana za igranje. Imamo sve veći broj članova kluba koji se rekreativno bave tenisom. Trenutno se održava i rekreativni turnir "Carska Vina Open 2020.", koji je u kalendaru Hercegovina Toura, i on se igra u kategoriji iznad 35 godina i imamo 31 prijavljenog igrača. Moram isto tako spomenuti da se paralelno uz naš turnir igraju i onaj na Tenis centru Pehar u Čitluku te u Ljubuškom. Sva tri turnira imaju pune kosture i ždrijeb i to pokazuje koliko je rekreativni tenis sve popularniji u Hercegovini", govori nam Željko Dodig.

Nakon dvije godine vratili ste se iz Libanona. Kako je zapravo došlo do odlaska tamo?

"Ja sam dobio jednu poslovnu priliku u Libanonu da idem raditi na projektu izgradnje jedne cijele teniske akademije što se kaže od nule. Oni su željeli napraviti nešto prepoznatljivo u svojoj državi. Radi se o kompaniji Sport District koja već posjeduje fitness sektor, crossfit sektor te košarkašku i nogometnu akademiju i tenis je bio nadogradnja na cijelu priču. Preko jedne talijanske agencije su mene kontaktirali i ponudili mi tu priliku. Osobno sam imao iskustva s tim, što znači krenuti od nule. Sličan projekt bio je zamišljen i u Hercegovini no došlo je do zastoja. Stoga, sam želio iskoristiti priliku koja mi se pružila. Tamo sam proveo dvije godine, sve do dolaska ove nesretne pandemije. Napravili smo odlične stvari. Zajedno smo uspjeli izgraditi jednu uspješnu i prepoznatljivu akademiju, ne samo u njihovoj državi već i šire. Napravili smo strategiju razvoja, izgradili infrastrukturu, podigli broj članova s 10 na 350, razvili rekreaciju. Imali smo i neke feauters igrače koji su krenuli tu trenirati. S juniorima smo nastupali na najprestižnijim akademijama u Europu poput one Rafaela Nadala, gdje smo napravili dobre rezultate."

Uspjeli ste prije zatvaranja granica vratiti se u Hercegovinu. Imate li u planu povratak natrag?

"Tako je. u posljednji tren. Osim korone, Libanon potresa i jedna ekonomska kriza zbog revolucije koja se tamo događa. Ovdje ostajem do daljnjeg i posvećen sam maksimalno TK Međugorje. Mislim da sam s ljudima iz Libanona uspio napraviti jedan zdrav sustav unutar akademije, gdje dalje nije bitno jesam li tamo ja ili netko drugi. Temelji su izgrađeni, a ja uvijek mogu otići na mjesec dva, a i surađivati iz Hercegovine", rekao je u razgovoru za hercegovina.info Željko Dodig.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.