NADAL O NASTAVKU SEZONE 2020. je praktično izgubljena

Nadal
Getty Images

Ponajbolji svjetski tenisač Rafael Nadal izjavio je u utorak za španjolske medije da bi, kad mogao birati, radije preskočio ostatak ove sezone i pripremao se za sljedeću.

"Odmah bih potpisao da se mogu pripremiti za 2021. Više me brine sljedeći Australian Open nego ono što će se dogoditi u ovoj godini, jer je 2020. praktično izgubljena", izjavio je 33-godišnji Španjolac koji se nalazi u izolaciji u svom domu u Manacoru, gdje je i njegova teniska akademija u kojoj je 85 djece "zarobila" pandemija izazvana novim koronavirusom.

Nadal je izjavio da će tenis imati velikih logističkih problema oko nastavka natjecanja u doba pandemije COVID-19, zbog putovanja ljudi od države do države.

"Tužno, neću vam lagati, osjećam kao da smo izgubili godinu života. Kad su ti 33, 34 godine, onda je to još značajnije nego kad ti je 20 i imaš više vremena pred sobom."

Španjolac je zabrinut da će tenisači biti izloženi većem riziku od ozljeda kad se vrate u akciju, nakon što nisu mogli normalno trenirati tijekom dužeg vremenskog perioda, što za Nadala, s obzirom na dugačku povijest raznih ozljeda i izbivanja s terena, nije nimalo čudno.

Nadal je priznao da je trenirao na privatnom terenu, nakon što su u Španjolskoj ublažene mjere obrane od širenja koronavirusa, ali i da je bio zbunjen informacijama o mogućnosti povratka treninzima, jer mu nije bilo jasno smije li to činiti.

Španjolska vlada je dopustila profesionalnim sportašima nastavak treniranja, ali su sportska borilišta i trening centri i dalje zatvoreni, s iznimkom nogometa i još nekih sportova.

"Nije mi jasno smijem li trenirati ili ne", rekao je Nadal i dodao da ne može koristiti terene u svojoj akademiji, zbog djece koja se tamo nalaze u izolaciji.

"Nitko ne smije ulaziti tamo", zaključio je Nadal.

Teniska sezona je suspendirana najmanje do 13. srpnja, otkazan je turnir u Wimbledonu, a Roland Garros, u kojem je Nadal trijumfirao rekordnih 12 puta, odgođen je za kraj rujna i početak listopada.