ADRIA TOUR I Borna Ćorić pozitivan na koronavirus

Borna Ćorić
Reuters

Još tri sudionika su pozitivna na koronavirus, kazao je jutros Šime Vicković, načelnik Stožera civilne zaštite Zadarske županije, prenosi HRT. Jedan od pozitivnih je i hrvatski tenisač Borna Ćorić.

Sadržaj se učitava...

Također, pozitivan je i kondicijski trener bugarskog tenisača Grigora Dimitrova.

"Zadarski ZJZ je testirao 23 osobe - igrače, trenere i sav uži tim, od njih je jutros troje pozitivno na koronavirus. Organizira se smještaj, tzv. karantena u kojoj će biti smješteni igrači pozitivni na koronavirus i stručno osoblje, u izradi je i popis njihovih kontakata sa svim tim ljudima koji su pozitivni i koji su bili prvi kontakt s njima. Formirani su dodatni timovi", rekao je Vicković u telefonskom razgovoru za HRT.

Pozivaju se građani koji su bili u bliskom kontaktu s Dimitrovim da se jave

Podsjetimo, nakon što je Grigor Dimitrov objavio da je pozitivan na koronavirus, stožer Civilne zaštite Zadarske županije apelirao je na sve građane koji su dulje od 10 minuta bili u bliskom kontaktu s bugarskim tenisačem Grigorom Dimotrovim, pozitivnim na koronavirus, da odu u samoizolaciju.

Tenisač Grigor Dimitrov protekla dva dana bio je u Zadru na teniskom turniru Adria Touru, a putem instagrama obavijestio je javnost da je pozitivan na koronavirus, zbog čega je i otkazano finale teniskog turnira.

Županijski stožer Civilne zaštite pozvao je sve koji su bili s tenisačem bili u bliskom kontaktu dulje od 10 minuta da odu u samoizolaciju na 14 dana i da se jave nadležnom epidemiologu u mjestu gdje borave, odnosno svom liječniku opće prakse.

"Stanovnici Zadarske županije koji sumnjaju na zarazu, odnosno koji su s tenisačem bili u bliskom kontaktu, trebaju se javiti dežurnom epidemiologu na broj 098/332-765 i svom liječniku", poručili su iz stožera.

Zavod za javno zdravstvo Zadarske županije od ponedjeljka će uvesti dodatnu telefonsku liniju i dodatne dežurne timove, stoji u priopćenju.

Zbog cijele situacije organizatori Adria Toura otkazali su finale u kojem su trebali zaigrati najbolji tenisač svijeta Novak Đoković i ruski tenisač Andrej Rubljov. Otkazan je i završni koncert Petra Graše, prenosi Index.

Svi tenisači koji su sudjelovali na turniru, kao i ljudi koji su sudjelovali u organizaciji, testirat će se na covid-19. Neki su i noćas testirani.