NEREDI U BEOGRADU Među uhićenima i državljani BiH, Engleske, Tunisa

Neredi u Beogradu
Kurir

Direktor policije Srbije Vladimir Rebić rekao je da je uhićena 71 osoba nakon incidenata u petak navečer tijekom prosvjeda u Beogradu. Kako je rekao, došlo je do brutalnog napada na policiju i zdanje Skupštine Srbije.

"Imate priliku vidjeti dokle ide ta razularenost mase koja je bacala boce, kamenice, baklje pa čak i suzavac na policajce koji su tijelima branili zdanje Skupštine", rekao je Rebić.

On je rekao da je bilans sinoćnjeg divljanja 14 ozlijeđenih policajaca, 71 uhićen huligan, međusobni sukobi samih ekstremista i huligana kao i munjevita akcija policije u uhićenju osumnjičenog za dvostruko ubadanje nožem, piše B92.

"Baš da se ne bi sutradan govorilo kako je policija reagirala, uoči večeri sam dao nalog načelniku Staniću da policija djeluje krajnje uzdržano i da reagira samo u krajnjem slučaju, ukoliko su policajcima ugroženi život i tijelo", kazao je Rebić koji je podsjetio da je riječ o neprijavljenom prosvjedu.

Rebić je rekao da je prosvjed eskalirao oko 21 sat kada su huligani policajce i zdanje Skupštine zasuli bakljama, kamenicama, pa čak i suzavcem. On je podsjetio da je policija tijelima štitila zdanje Skupštine pred brutalnim napadom i nezapamćenim nasiljem.

Rebić je rekao i da je primjećeno prisustvo stranih elementata u nasilnim prosvjedima u centru Beograda poput crnogorskog državljanina koji je uhićen sa šljemom?!

Direktor policije je naveo da je među uhićenima i jedan poznati ultimat fighter, ali i značajan broj stranih državljana iz, kako je naveo, Crne Gore, Velike Britanije, Tunisa i BiH. "Ušli su u Srbiju koja im je pružila gostoprimstvo, ali oni su došli da ruše i napadaju policiju", rekao je Rebić, prenio je Kurir.