ŠILIĆ ZA HERCEGOVINA.INFO Ako će se bodovi osvajati nad juniorima onda za sve do kraja mora biti isto, izjava trenera Tuzla City me razočarala

NK Široki Brijeg, Dalibor Šilić, Makarska, Dalibor Šilić, NK Široki Brijeg
Arhivska fotografija

U klubu s Pecare čak je 18 igrača pozitivno na koronavirus. Utakmicu Kupa koja se trebala igrati jučer s Veležom, Nogometni savez BiH je odgodio, no, za prvenstvenu to nije bio slučaj. Tako će Široki za vikend u Tuzlu praktički s juniorima.

"Imamo samo pet negativnih igrača iz seniorske momčadi, a postoji mogućnost da se još jedan igrač priključi, vidjet ćemo kakav će rezultat njegovog testa biti. Ostatak momčadi nadogradit ćemo s juniorima. Hoće li ih biti deset ili dvanaest sada je manje važno", kaže sportski direktor Plavih Dalibor Šilić za hercegovina.info.

O neodgađanju ovog susreta Šilić dodaje: "Ukoliko će svim klubovima biti ovako, ako na daj Bože i u njihovu momčad dođe korona i ako će se Savez držati ovakve odluke, onda je to u redu. Očekujem da to neće kasnije mijenati."

Mnogi su pak ovaj slučaj vezivali s Mladosti kojoj utakmice nisu bile odgođene.

"Neusporedivo. Uzmite sastav Mladosti pa pogledajte. Nemojte me uzimati za riječ, ali čak nisam siguran je li Mladost uopće tražila odgode."

Šilić kaže kako je situacija zaista nezahvalna, ali od Saveza očekuje da će se držati iste odluke do kraja prvenstva: "Ako će se bodovi osvajati nad juniorima, onda zaista nisam pametan. Možda sutra Tuzla City bude na utakmice išla s juniorima ili Sarajevo. Zaista je situacija nezahvalna.

Kontradiktorno je puno toga. Prošle sezone u trenutku prekida su bili gotovo svi zdravi. Mi pričamo o nekom zdravlju igrača, a igrali bi svaka tri dana, puno je pitanja i puno nejasnih stvari. No, samo znam, da ako je sad Savez zauzeo taj stav onda se do kraja treba držati toga."

Razočarala ga je i izjava u medijima novog trenera Tuzla City, koji je rekao da ga ne zanima kako će se Široki sabrati i doći te da ga zanima samo njegova momčad.

"To me je jako razočaralo. Mi imamo jako korektne odnose s ljudima iz Tuzla Cityja pogotovo s gospodom Vugdalićem i Muratovićem, a ovu izjavu koju sam pročitao od strane njihovog trenera zaista me razočarala. Jasno mi je da se čovjek fokusira na svoju momčad, ali na ovakvu situaciju to nije sportski. Bolje je zadržati za sebe i prešutjeti", rekao je Šilić za hercegovina.info.