VIDEO  Jakirović može biti jako sretan kako su mu na ukazano povjerenje odgovorili mladi

Zrinjski Croatija Zmijavci
hercegovina.info

U prvoj kontrolnoj utakmici i uopće prvoj utakmici u 2021. godini, nogometaši HŠK Zrinjski danas su u Međugorju svladali momčad Croatije iz Zmijavaca rezultatom 3:0. Bila je to utakmica u kojoj je svoj debi na klupi imao novi trener Plemića Sergej Jakirović. Strijelci za Zrinjski bili su novi kapetan Nemanja Bilbija, Zvonimir Vukoja te Miloš Filipović.

Jakirović je šansu u današnjoj utakmici dao 22 igrača, dva poluvremena odigrala su različita jedanaestorica, a nekolicina ih je danas ostala bez nastupa.

Jako zadovoljan može biti Jakirović, ali i navijači Zrinjskog onim što su danas na vrlo teškom terenu pokazali igrači.

Prvo poluvrijeme na teren je Jakirović poslao sljedeću jedanaestoricu; Varvodić, Ćorluka, Jakovljević, Gačić, Bekić, Enin, Arežina, Todorović, Bilbija, Govedarica, Ivančić.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Posebnu pozornost u prvom poluvremenu obratili smo na Josipa Gačića koji je ove zime stigao iz Osijeka u Zrinjski. Pokazao je mladi branič kako će nakon odlaska Tomislava Barbarića sigurno biti dobro pojačanje za obranu Zrinjskog. Dobru partiju pružio je i Ivan Enin koji je dominirao sredinom terena. Josip Ćorluka je bio na zavidnoj razini, dok je Nemanja Bilbija sve začinio pogotkom. Siguran je na vratima bio Miro Varvodić kojeg smo danas po prvi puta vidjeli od prve minute. Imao je Splićanin nekoliko dobrih reakcija.

U drugom poluvremenu Jakirović je priliku dao cijelom nizu mladih igrača i slobodno možemo reći kako smo uživali u drugih 45 minuta. Na teren je Zrinjski istrčao u sastavu; Soldo, Kordić, Sadiku, Krešić, Ibanez, Bošković, Bašić, Filipović, Vukoja, Sahiti, Kunić.

U posljednjoj liniji zaigrala su dva mlada igrača koja su stigla ove sezone iz Jadrana iz Ploča, Ivor Krešić i Anđelo Kordić. Krešić koji je inače dijete Zrinjskog zaigrao je na stoperskoj poziciji i pokazao čvrstinu, sigurnost i pravovremenost, dok je Kordić pokazao kako može biti dobar back-up Josipu Ćorluki na desnom boku. Kordića krasi hitrina.

Ono što može radovati je i način na koji su danas utakmicu odigrali mladi Ivan Bašić i Blaž Bošković koji su utakmicu zaista odigrali kao pravi rutineri, a njihova borba i zalaganje izmamila je u nekoliko navrata pljesak s tribina. Posebno se svidio i Zvonimir Vukoja koji je i postigao drugi pogodak za Zrinjski nakon odlične asistencije Kunića petom. Pogodio je Vukoja i vratnicu iz jednog slobodnog udarca i dosta dobroga je pokazao u igri. Priliku će sigurno kod Jakirovića izboriti i mladi krilni napadač Suad Sahiti kojeg je danas bio pun teren te je upisao krasnu asistenciju za treći pogodak kojeg je postigao Filipović. 

Za Zrinjski danas nisu nastupili Brkić, Tičinović, Radoš, Zlomislić, Trebotić, Božić, Juranović, Marušić, Škrbić i Mašić.

S obzirom na stručnost Sergeja Jakirovića, koji će sigurno isprofilirati jednu momčad koja će biti spoj mladosti i iskustva, navijači Zrinjskog mogu očekivati jedno lijepo proljeće.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.