ĆIRO BLAŽEVIĆ MI JE REKAO "Sine, ti si sretan što si trener Širokog Brijega"

Ćiro Blažević
ezadar.net

Brojni se danas opraštaju od Miroslava Ćire Blaževića koji nas je napustio u 88. godini života. Treneri, igrači, klubovi, sportski djelatnici, ali i oni koji nisu u svijetu sporta sjećaju se Ćire i anegdota s "trenerom svih trenera".

Od nenadmašnog motivatora i govornika oprostio se danas i NK Široki Brijeg. Klub s Pecare objavio je fotografiju s prijateljske utakmice između NK Zadar i NK Široki Brijeg odigrane 6. rujna 2014. na Stanovima i porukom koju je izrekao tadašnjem treneru Plavo-bijelih Slavenu Musi na zajedničkoj večeri izaslanstava, stručnih stožera i igrača dvaju klubova.

"Sine, ti si sretan čovjek jer si trener Širokog Brijega. Eto, ja se pokušavam pet godina naći u toj ulozi, ali ne uspijeva mi. Umrijet ću, a ta mi se želja neće ostvariti,” kazao je tada Ćiro mladom kolegi na klupi Širokog Brijega.

"Sada ste me podsjetili na tu izjavu. Pošlo je već devet godina, igrali smo prijateljsku utakmicu na Stanovima To je bio Ćiro i ta izjava je baš u njegovom stilu", kaže Musa za Hercegovina.info.

Ćiro Blažević

On ističe kako se Ćiro prema svima ponašao izrazito prijateljski bez obzira koliko tugo neku osobu poznavao.

"Baš kako je izjavio i Zdravko Mamić, Ćiro je ostavljao trag na ljude koje vidi prvi put u životu. Poznavao vas ili ne, u njegovom se društvu osjećate kao da ste s njim prijatelj dugi niz godina. Ono što je napravio na trenerskom poslu i s Hrvatskom, uistinu je velika stvar. Tu je sada i Zlatko Dalić koji je napravio i bolji rezultat, ali svi se mi sjećamo Ćire i 1998. godine. Jedan jedini je trener svih trenera. Sretni smo i ponosni što je Ćiro bio to što jeste", govori Musa.

Ćiro Blažević

Imao je svoju karizmu.

"On je plijenio gdje je god došao. Sjećam se kada smo nakon te utakmice otišli na ručak, pa kada je Ćiro ušao u restoran. Na cijeloj ekipi se vidjelo kakvu karizmu on ima". 

Ostaje žal i uspomene.

"Žao mi je, no svakome mora doći kraj. On je poživio svojih dobrih 88 godina i ostavio je puno toga iza sebe. Legenda je bio i legenda ostao. Definitivno možete biti sretni što ste bili kap u rijeci njegovog života. Pokoj mu duši", rekao je Slaven Musa za naš portal.

Spomenuta utakmica bio je Ćirin debi na klupi Zadrana, a isti je okončao pobjedom 1:0. Nakon zadarskog dvoboja Slaven Musa je u razgovoru za jedan bh. medij kazao kako je druženje s ljudima iz Zadra, a posebno s Ćirom bilo jako lijepo, te u šali dodao kako "nije sramota izgubiti od trenera svih trenera".