ZBOG KORONE Koncert filmske glazbe Posušje na televiziji i radiju

Koncert filmske glazbe Posušje

Organizatori Koncerta Filmske Glazbe Posušje, koji ove godine doživljava svoje treće izdanje, ipak, nisu odustali od njegovog održavanja ni u novim okolnostima. Koncert će bit upriličen bez posjetitelja ali uz izravan televizijski i radijski prijenos, koji će moći pratiti brojni ljubitelji filmske glazbe, kako u Posušju, tako i šire.

U četvrtak, 13. kolovoza slušatelji će moći pratiti uvodnu emisiju kao i prijenos koncerta od 20,30 sati na Radio postaji Posušje, Radio Plusu, te na Radiju Herceg Bosne. Gledatelji RTV HB moći će pratiti izravan prijenos Koncerta Filmske Glazbe od 21,00 sat.

Upravo zahvaljujući razumijevanju navedenih medijskih kuća kao i potpori prijatelja Koncerta, Elektroprivrede HZHB i Ps Produkcije, ljubiteljima filmske glazbe bit će omogućeno uživanje u ovom iznimnom kulturno-glazbenom događaju iz udobnosti vlastitoga doma.

Na repertoaru ovogodišnjeg Koncerta bit će djela jednog od najvećih autora filmske glazbe Ennia Morriconea, koji nas je u srpnju ove godine zauvijek napustio. Pored navedenoga, bit će izvedene i skladbe drugih zvučnih imena iz svijeta filmske glazbe , te soundtrackovi nagrađivanih europskih i svjetskih filmova. Izvođači su, tradicionalno, Kućni bend Filmske Glazbe, Rock Akademija Posušje, glazbenici iz Posušja, polaznici glazbenih škola, kao i studenti glazbe iz Posušja i Širokog Brijega.

Iz organizacije naglašavaju kako će koncert biti održan bez publike, uz izravne prijenose, te mole sve ljubitelje filmske glazbe da budu odgovorni i ostanu doma uz svoje radijske i televizijske prijamnike, uživajući u vrhunskim izvedbama, kao i prethodnih godina.