Veliki povratak ‘Parnog valjka’: stižu i u Split, ali zaobilaze Arenu

parni valjak

Povratnički koncert u gradu podno Marjana, gdje je “Parni valjak” posljednji put svirao prije četiri godine, potvrdili su nam iz tvrtke Javna ustanova “Športski objekti” koja upravlja dvoranom.

- Organizator je tražio da koncert bude 4. prosinca i mi smo im ustupili taj termin. Ugovor je potpisan i samo nam ga trebaju poslati. Koliko je meni poznato, turneja kreće iz Dubrovnika, a slijede Split i Zadar, ostali mi gradovi nisu poznati... - kazao nam je Milan Veić, rukovoditelj službe komercijale.

 Informaciju o ponovnom okupljanju smo htjeli potvrditi i kod vođe i utemeljitelja “Parnog valjka” Huseina Hasanefendića Husa koji je bio nešto tajnovitiji.

Ne mogu još ništa definitivno reći, jer će se cijela stvar finalizirati idući tjedan. Postoji mogućnost da se okupimo, no moraju se poklopiti razne situacije dok stvar bude konačna. U svakom slučaju, postoje šanse za to, mi bi rado zasvirali na koncertima! U jednom trenutku smo se ponovno okupili i počeli svirati za svoj gušt, snimili smo i jednu pjesmu, a ostalo ćemo tek vidjeti - veli Hus.

- Ja radim non-stop na samostalnim koncertima, ali volio bih, naravno, da se bend ponovo okupi. Za sljedeću godinu planirana je promocija mog solo albuma, no ljudi me neminovno vežu za “Valjak”. Radi se o 50 posto mog života.

- Nakon 30 godina postojanja, 15 studijskih albuma i nebrojeno mnogo koncerata, “Valjak” je ušao u antologiju, što se ne može izbrisati. Najbitnija stvar je to što smo svi ostali u dobrim odnosima - kazao je u jednom intervjuu pjevač Aki Rahimovski koji će čini se opet stati uz bok svojih prijatelj i kolega iz “Valjka”.

Podsjetimo, grupa se raspala na tridesetu godišnjicu svog postojanja na razočaranje njihovih mnogobrojnih obožavatelja koji i danas rado zapjevaju “Uhvati ritam”, “Sve još miriše na nju”, “Jesen u meni” i mnoge druge hitove poznatog pop rock sastava.

slobodna dalmacija/hercegovina.info