Josip Palameta: "Dajte mladima šansu"

Josip Plameta
Facebook/The Voice Hrvatska

Josip Palameta prošle subote završio je svoj nastup u glazbenom showu "The Voice".

Mladi Mostarac došao je do šesnaest najboljih, i iako je tu njegov put u natjecanju zaustavljen, on je od samog početka Voicea oduševio žiri i brojnu publiku svojim izvedbama.

Ističe kako je ovo za njega bilo jedno predivno iskustvo:

"The Voice je jedno predivno iskustvo. Upoznao sam toliko dobrih ljudi i pjevača da sam zaista bogat čovjek. Stekao sam nova prijateljstva za koja sam siguran da će trajati jako dugo i presretan sam zbog toga. Želio bih pohvaliti i zahvaliti se produkciji HRT-a na strpljenju i profesionalnosti u poslu. Budući da je sve tako lijepo funkcioniralo. Ne bih želio zaboraviti,  pozdraviti i zahvaliti se nekomu, od gospodina portira na ulasku na parking do cijele uposlene ekipe", kaže Josip za hercegovina.info.

Kakav je plan sada nakon završetka natjecanja?

"Trenutno planiram nastupe, a slijedi i autorski rad, a o svemu će svi biti obaviješteni na vrijeme", kaže nam Josip koji posebne pozdrave šalje svojoj ekipi i kaže kako nema nekog određenog favorita za pobjedu:

"Ne mogu se odlučiti ni za koga posebno. Želim im svima da oduševe ponovno sa svojim nastupima kao i dosad i da se dobro zabave. Moji timovi ostaju generalni favoriti, stoga Adriani, Albini i Vinku šaljem posebne pozdrave, a svima jedno veliko srce."

Vinko i Darija i ti, svoje glazbeno umijeće ste su pokazali kroz jedno ovakvo glazbeno natjecanje. Kakve uvjete mladi u Hercegovini imaju za razvoj i kako se mogu predstaviti široj publici?

"Mladi glazbenici u Hercegovini nemaju povoljan položaj. Dosta mladih uopće ne pomišlja na bavljenje autorskom glazbom, zato što naizgled, scena nije stabilna, a mentalitet je takav da često nailaze na lošu reakciju publike. Kažem da je naizgled nestabilna, zato što postoje primjeri kako se mladi "glazbeno odgajaju". Dobar primjer je Mostar Rock School, mjesto, ustanova gdje se okupljaju mladi koji sviraju, uče i druže se u kvalitetnoj atmosferi. Tu se rađa ideja, a predavači i uprava radi na realizaciji istih. MORS sam upisao s 18 godina, a danas sam jedan od predavača. Ovaj primjer govori o tome kako se trud i rad isplate, pogotovo kada se radi o zdravoj sredini. Mislim da naše područje, generalno, treba raditi na podizanju svijesti o utjecaju glazbe na ljude, obzirom da živimo u jako brzom svijetu koji je konstantno pod različitim pritiscima. Dajte mladima šansu kako biste bili ponosni na njih jednog dana. U ovu rečenicu ne spadaju samo glazbenici nego i ostali umjetnici, sportaši i ostale profesij koje zahtijevaju, prije svega, talent, pa onda jako puno rada, truda i odricanja", kazao je Josip Palameta u razgovoru za hercegovina.info.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.