VIDEO  Hrvatski iseljenici hard rock pjesmom poručili: Tesla je otac rock 'n' rolla

Bend Analiza umA
Analiza umA

Hard rockeri 'Analiza umA' imaju novi singl koji će vas izbaciti iz cipela svojom jačinom! Riječ je o singlu 'Teslektrika', svojevrsnoj posveti Nikoli Tesli, a koji na glazbenu scenu stiže na rođendan ovog velikana svjetske znanosti, 10. srpnja. Frankfurtski rockeri su se na Teslu, kao motiv svoje nove pjesme, odlučili jer s ovim velikanom, kako kažu, imaju nekoliko dodirnih točaka.

Naime njihova glazba je bazirana na gitarskom rocku, odnosno električnoj gitari za koju je neposredno zaslužan Tesla. Uz to, njegovi izumi su učinili svijet ljepšim i boljim, a ostvarenje njegovih snova zadužilo je čitavo čovječanstvo vječnom zahvalnošću. 'Analiza umA' želi također svojim radom uljepšati svijet, dati mu jednu bolju notu i uveseliti sve ljubitelje dobrog rock zvuka!

"Mi svoju zahvalnost i duboku naklonost izražavamo kroz ovu pjesmu 'Teslektrika'. Pjesma je to koja govori kako su upravo Tesla, i njemu slični, zaslužni za postojanje elektrike pa samim time i električne gitare kojom se mi kao bend rado koristimo kako bi njome izrazili svoje emocije.

Sadržaj se učitava...

Naša vjera je, da ovo što radimo, ima svoju vrijednost i smisao, unatoč trendovima i sviješću o trenutnim glazbenim ne/ukusima. Ne živimo od glazbe nego za glazbu", kažu dečki iz benda. Uz to, kao i Tesla, dijele emigrantsku sudbinu i život na različitim svjetskim adresama, priopćeno je iz Dallas recordsa.

'Analiza umA' je bend naših iseljenika koji su svoj dom nakon ratnih 90-tih pronašli u inozemstvu ili su nedavno otišli iz Hrvatske 'trbuhom za kruhom'. Uz bavljenje glazbom, rade i druge zanimljive poslove pa je tako glavni autor Marko Pavić policajac koji je kroz karijeru radio za Angelu Merkel ili primjerice Dalaj Lamu kao njihov zaštitar.

Saša Amić Slash, koji je zajedno s Markom i Željkom Sarićem osnovao bend te ponekad i pjeva u bendu i svira gitaru, bavi se filmskom produkcijom na području cijele Njemačke te se može pohvaliti radom na brojnim svjetskim TV i filmskim uspješnicama. Bubnjar Nikola Brčić Brxon i bas-gitarist Josip Bašić su nakon obrazovanja u Hrvatskoj, bolji život također potražili u Frankfurtu.

Uz spomenute članove, veliki doprinos 'Analizi umA' su donijeli i glazbeni producent Vojkan Runjaić svojim producentskim i gitarskim umijećem, Michaela Sotele koja pjeva ženske vokale. Tu su i Zoran Mišić, 'visoki čovjek' sa visokim glasovnim mogućnostima-šale se članovi benda, Ivan Kajdiž Gric koji je odsvirao solo gitare te Semjuel Dedić Semko.

Na ovoj pjesmi se ponovno pojavljuje i majstor Sevdaha - Anto Filipović i njegov sin Tommy koji sviraju harmonike. Pjesma je snimljena u 'Electronic Memory Studio' kod Stevana Krakovića, a mix i mastering u 'Dynamic Studios' koje je radio Saša Amić Slash.