BRILJIRAO U MILIJUNAŠU Upoznajte maturanta koji je u dva kviza zaradio pozamašan iznos

kviz milijunaš, kviz

Zamislite da ste maturant i da ste u džep upravo pospremili 32.000 kuna. U takvoj se situaciji našao maturant Luka Terzić, a tu lijepu svotu zaradio je znanjem u kvizu Tko želi biti milijunaš?. U studenom prošle godine nastupio je i u Potjeri, gdje je pak osvojio 28.000 kuna.

Ovaj maturant živi u Svilaju, mjestu nedaleko od Slavonskog Broda. Pohađa uglednu Gimnaziju ‘Matija Mesić’, opći smjer, a u kratkom intervjuu otkrio nam je kako je krenula njegova ljubav prema kvizovima, koja je razlika u nastupu u Milijunašu i Potjeri, kako će utrošiti nagradu te što planira upisati nakon mature.

Kada si se prvi puta počeo interesirati za kvizove, sjećaš li kako se rodila tvoja ljubav prema kvizovima?

Već sam u ranom djetinjstvu, mnogo prije početka školovanja, proučavao i čitao razne enciklopedije pa se s vremenom nekako javljala i potreba za provjerom stečenog znanja. Milijunaš me na televiziji pratio od najranije dobi, a Potjera je dobrim djelom revitalizirala moju ljubav prema kvizovima te sam se stoga i prijavio na taj kviz par mjeseci nakon 18. rođendana.

Nastupaš li inače na pub i sličnim kvizovima? Koliko si uspješan?

Nastupam sa svojom kvizaškom ekipom na zasad jednom jedinom tjednom slavonskobrodskom pub quizu, gdje smo redovito među najbolje plasiranim ekipama.

Kako se pripremaš za kvizove i postoji li uopće neki poseban način pripreme?

Jednostavno rečeno, to je stil života. Nemam neku posebnu pripremu, ali sam u životu odigrao na tisuće raznih kvizova jer to volim i jer me to ispunjava, a sve češće kreiram i vlastite kvizove.

Znamo da ti Milijunaš nije prvi TV kviz u kojem si nastupio, prije nekoliko mjeseci bio si u Potjeri. Možeš li nam opisati kakvo ti je to iskustvo bilo, koliko je različito od sudjelovanja u Milijunašu?

Po meni, to su dva različita svijeta. Potjera mi je bila prvi nastup pred kamerama, ali sam tad bio najopušteniji. U Milijunašu je izuzetno bitna i mentalna stabilnost te nemate pravo na pogrešku – jedna vas šalje doma. U Potjeri je to puno ležernije i imate više prostora za greške i opuštenost pa bih isti put predložio svim mladima koji razmišljaju o prijavi na neki kviz.

I za kraj, što planiraš upisati?

Vjerojatno ću upisati novinarstvo jer mi je san etablirati se kao sportski novinar s obzirom na to da mi je sport ljubav veća i od kvizova, a već sam nekoliko godina u tim vodama na pretežito volonterskoj bazi.