PAPIASESINO I CHONZLA Imamo dosta materijala da pokažemo mostarski talent na domaćoj sceni

PAPIASESINO I CHONZLA
hercegovina.info

Mostarci Patrik Brajković umjetničkog imena papiasesino i Filip Orlović chonZla su mladi reperski dvojac koji je upravo objavio spot za pjesmu Broj. Tekst potpisuju papiasesino i chonZla, a montažu spota uradio je BONK studio.

Mladi reperi postepeno dižu mostarsku rap scenu na noge, a njihova pjesma trap prizvuka naišla je na dobre kritike kod publike. U razgovoru za hercegovina.info objasnili su kako imaju puno snimljenog materijala koji još nije objavljen te  brojne projekte u planu.

Inače, dvojac surađuje zajedno u sastavu 88records s još dvojicom trap izvođača Troglom i Hametom te Kristijanom koji je zadužen za dizajn te još par prijatelja koji pomažu u radu ovih glazbenika.

Sadržaj se učitava...

“Mi smo obični momci odrasli tu na hercegovačkoj savani. Skupa s Patrikom studiram prvu godinu računarstva na Sveučilištu u Mostaru. Pored pisanja i snimanja što smatram jednim od hobija volim visiti za kompjuterom, gledati serije, biti vani”, rekao je Filip.

“Za sebe smatram da se volim oprobati u mnogo stvari, ali kada bih trebao navesti što mi je najdraže raditi van svijeta škole i glazbe bio bi to boks, tajlandski boks, gdje se nakon neke pauze imam namjeru i vratiti”, dodaje Patrik.

Kako i kada je oformljen sastav 88records, tko je u ovom projektu? Što ste sve snimili?

Sastav 88records je postao ideja čim smo papiasesino i ja dokazali sebi da imamo smisla za ovu muziku, prije nekih godinu dana. Od tada smo radili s više ljudi pomalo. Sve je počelo u našeg prijatelja Daniela Mrče koji nas je naučio osnovama kako bi mi mogli dalje to razvijati, i došlo je do Chvor studia gdje smo upoznali Srea i Gogu koji su nam pomogli da našu glazbu dignemo na viši nivo. U naš sastav su se također priključili Trogla i Hame, dva odlična repera/trepera, te mislim da imamo dosta materijala da pokažemo mostarski talent na novoj domaćoj sceni.

Možete li objasniti za one koji vas ne znaju kakvu glazbu proizvodite, tko vam je inspiracija?

Od početka nam je u planu bilo da se u glazbi ne ograničimo na samo jedan žanr. Trenutno pretežno radimo trap, što je može se reći podvrsta rapa, a sve na kraju spada pod današnji termin hip hopa. U planu imamo r&b projekte te još neke stvari što ujedno pomaže da dopremo do šire publike. Inspiracija mogu biti stvari iz svakodnevnog života, ali i predstavljanje nas kao nekog alter ega koji živi u nekoj drugoj fazi života ili stvarnosti.

Prije nekoliko dana objavili ste pjesmu Broj, reakcije publike su pozitivne, što vam kažu na novu pjesmu?

"Reakcije publike su pozitivne i zbog toga sam sretan. Drago mi je što uvijek ima publike koja će podržati, ostaviti pozitivan komentar ili konstruktivnu kritiku. Živimo u jako maloj sredini i mislim da je vrlo bitno da se svi podupiremo kako bi mogli napraviti nešto od nečeg. Tako da, zadovoljan sam reakcijama i podrškom i nadam se da će se ovako nastaviti", zaključuje Filip.

S kim ste surađivali na snimanju nove pjesme?

Na snimanju nove pjesme smo imali suradnju sa BONK-om i Chvor studiom, koji su odradili nevjerovatan posao i također bili i dalje su velika podrška te se itekako radujemo daljim projektima u toj istoj suradnji. Čast nam je bila raditi s nekim tko je još davno prije nas imao mnogo uspješnih projekata i suradnji. Ujedno da ne izostavimo Danielu Antičić, koja je svojom energijom i pokretima pridodala vajbu ove pjesme i sve druge koji su bili prisutni.

Početci mostarske scene repa su započeli Sove sa pjesmom Persa from the mahala prije 10 godina. Što možete reći o trenutnoj mostarskoj rep sceni?

Persa from the Mahala je jedna od onih rijetkih rep pjesama koju možeš poslušati pred majkom, a da ti ne kaže gasi to. To sve govori. Mostarska scena je za mene uvijek bila vrhunska, koliko to može biti na našim prostorima. Sastavi kao što su Sove, Dogg Sound, Killarah, Hightime, 1kroz1 zapravo su postavili temelje za sve nove generacije, tako i za našu. Mislim da imamo i njihovu punu podršku te ne vidim razloga da u skorije vrijeme mostarska scena ne procvjeta i ne privuče pažnju ostalih u regiji, kaže Filip.

Koji su vaši budući planovi pojedinačno i sa sastavom 88 records, je li imate u vidu snimanje albuma?

Plan je pisati i snimati pjesme dok smo u mogućnosti, raditi na projektima kao što je Broj te time povećavati popularnost i gledanost našeg kanala. Album je uvijek mogućnost, za sada nemam ništa posebno u planu, ali čim osjetim da je pravi trenutak za takav projekt odradit ćemo ga”, kazao je Filip.

Planovi su većinom usmjereni ka dobrim uspjesima na faksu i u glazbenom svijetu pored nekih manjih dodatnih ciljeva koje sam sebi odredio. Što se tiče albuma smatram da je to stvar trenutka i odluke tako da nikad nije isključeno, samo treba uzet vremena i razmisliti kao i inače za sve stvari u životu”, dodaje Patrik.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.