Zašto muškarci nakon seksa spavaju?

Čini se da većina muškaraca zaspe nakon seksa. Istraživanje provedeno od strane Forse pokazalo je da čak 60 posto muškaraca nakon seksa veoma brzo zaspi. Ako vaš muškarac nakon seksa nije za ništa drugo nego za spavanje, smatrajte se sretnicama. Naime, isto istraživanje je pokazalo kako nešto manje od polovice muškaraca čak zaspi i za vrijeme seksualnog čina. No, zbog čega je ovaj fenomen tako učestao?

1. Fizička iscrpljenost
Jedan od glavnih razloga je naravno, fizička iscrpljenost. Istraživanja su pokazala da nakon seksualnog čina opada razina šećera u krvi, a tijelo vapi za snom.

2. Potpuno su opušteni
Nije uvijek u pitanju fizička iscrpljenost. Mnogo muškaraca se nakon seksa osjeća toliko opušteno da san dođe sam od sebe. Istraživanje provedeno u Velikoj Britaniji na 10.000 muškaraca pokazalo je da čak 80 posto uživa u svojoj opuštenosti, a to često vodi k snu.

3. Hormonski koktel
Nakon seksa dolazi do lučenja brojnih hormona. Prolaktin je zaslužan za to da muškarac zaboravi na sve dotadašnje brige, osjeća se zadovoljno i u miru može utonuti u san. Žene pak zbog svog hormonskog koktela pak žude za maženjem i zagrljajima.

4. Više mišića
Muškarci imaju više mišićne mase od žena, a to ujedno znači da za vrijeme seksa troše više energije (čitaj, nakon seksa su umorniji).

5. Opada interes
Istraživanjem provedenim u Sjedinjenim Američkim Državama htjelo se doznati koji dio seksa je muškarcima i ženama najvažniji. Dok su se žene odlučile za predigru i maženje nakon seksa, većina muškaraca je odabrala glavni meni. On je dobio što je htio pa može zadovoljno zaspati.

IZVOR: budi.in