Seks i neugode: Ups slučajno se dogodilo

Seks je može biti strastven, nježan, grub, spor, brz, a može biti i hm... čudan i dovesti sudionike u neugodnu situaciju. Jedna od prvih neugodnih situacija koje nam padaju na pamet je scena iz serije „Seks i grad" kada je Carrie u krevetu s Bigom nakon seksa pustila vjetar i „umrla" od srama. Scena je bila smiješna, ali eto vjerojatno sasvim uobičajena za osobe koje su u dugoj vezi ili braku.

No, kada čitate knjige i gledate filmove (barem većini), nigdje za vrijeme seksa se ne događaju stvari i proizvode zvukovi koje se mogu dogoditi za vrijeme pravog seksa. Zato nije niti čudno kada vam se dogode neke neugodne situacije da vam se sruše određena idealistička poimanja seksa.

No, što učiniti kada se dogode te situacije? Možda se dobro nasmijati ili možda samo preći preko toga? Vi odlučite!

Neugodna tišina
Očito i u seksu postoji neugodna tišina, a ne samo u razgovoru. Vas dvoje u klinču, nema nikakvih pozadinskih zvukova, i nitko od vas ne proizvodite nikakve seks zvukove, samo se mičete u tišini i shvatite da nešto nije u redu.

Netko je „ispustio"
Kada gledate striktno s biološke strane, nije čudno da bilo muškarac, bilo žena slučajno ispuste vjetrove za vrijeme seksa zbog kontakcija mišića zdjelice, no to ne znači da je to ugodna situacija, ako ništa drugo zbog neugodnog mirisa. No, ne treba oko toga raditi velike drame, možda je najbolje dobro se nasmijati i krenuti dalje. Samo se nadajte da kada se to dogodi da vaše lice neće biti previše blizu izvoru.

Refleks povraćanja
Još jedna neugodna situacija bi bila za žene za vrijeme oralnog seksa, kada bi zbog preduboke penetracije penisa u grlo moglo doći do refleksa povraćanja, pa i samog povraćanja kod osjetljivijih osoba. Nemojte dopustiti partneru da određuje dubinu, vi ju određujete.

Ispuštanje mokraće
Ne govorimo o neobičnom fetišu popularno zvanom „zlatni tuš" nego o slučajnom ispuštanju mokraće za vrijeme seksa, što se najčešće događa kod žena, koje zbog određenih razloga imaju slabe mišiće kojim se zadržava mokraća. Najčešće se događa za vrijeme orgazma. Takvim ženama preporučujemo vježbanje Kegelovih vježbi.

Zvukovi tijela
Kada malo bolje razmislite, način funkcioniranja seksa, odnosno penetracije je vrlo neobičan, pa tako nije niti čudno da određenim situacijama spojena tijela proizvode različite zvukove. "Pljeskanje", golo tijelo u golo tijelo, i drugi zvukovi slični ispuštanju vjetrova, a nastaju za vrijeme penetracije penisa u rodnicu. Ti zvukovi osim što će možda neke osobe omesti, također će im pokvariti cijeli dojam seksa, drugi će se pak nasmijati i promijeniti pozu ili neće. Važno je da je osjećaj dobar.

Mijenjanje poza
Seks je u punom jeku i vrijeme je za promjenu poze, vi imate jednu zamisao, on drugu i svatko krene na svoju stranu. Može biti zbunjujuće, neke će izbaciti iz ritma, drugi će samo slegnuti ramenima i „navaliti" dalje. Sve ovisi o tome koliko se poznate u krevetu i koliko ste svjež par.

Loši „prljavi" govor
Dok neki samo ispuštaju zvukove ugode, drugi vole svoje fantazije opisivati riječima u takozvanom „prljavom" govoru. Naravno, on mora biti u određenim granicama koje oba partnera žele i prihvaćaju i mora biti - dobar. Loš „prljavi" govor može pokvariti cijeli dojam, te umjesto dodatnog efekta strasti, izazvati baš suprotno. Ponekad je samo nekoliko riječi i šapata dovoljno...

Kriva rupa
Umjesto u rodnicu u rektum - slučajno. Jednostavno se omaklo. Trebamo li što drugo dodati? Sve žene koje su doživjele, ne žele nikada ponoviti to bolno i vrlo neugodno iskustvo. Zamolite partnera da malo bolje cilja - sljedeći put.

zena.hr