Bitno je kakav je seks, a ne koliko je čest!

Nova studija provedena na stotinama starijih žena otkrila je da su one zadovoljne seksualnim životom, iako su vatreni susreti u krevetu nešto rjeđi, prenosi Daily Mail.

Kalifornijski istraživači analizirali su podatke koje je o svom seksualnom životu dalo 806 žena, a iako su u prosjeku imale 67 godina, sudjelovale su i one sa 40 i 80 godina.

Od onih najmlađih u studiji 83% bilo je spolno aktivnih u usporedbi s 13% onih najstarijih, izvijestio je American Journal of Medicine. Zanimljivo je da je otkriveno kako su one najstarije zadovoljne svojim orgazmima jednako kao i one mlađe sudionice istraživanja.

Postotak seksualno zadovoljnih žena raste s godinama, a otprilike je polovica žena starijih od 80 rekla kako su seksualno zadovoljne ili gotovo zadovoljne, objasnili su istraživači.

- Seksualna aktivnost nije nužno uvijek potrebna za seksualno zadovoljstvo. Oni koji nisu seksualno aktivni, seksualno zadovoljstvo mogu postizati kroz dodire, nježnosti... Emocionalna i fizička bliskost partneru može biti važnija od iskustva orgazma - zaključuje autorica studije dr. Susan Trompeter.