Žene koriste seks kao nagradu više nego muškarci

...(65 posto) Britanki, otkrilo je istraživanje Ukmedixa u kojem je sudjelovalo gotovo dvije tisuće ispitanika. Još 11 posto to je priznalo kroz ispitivanje, a većinu koje su se odlučile koristiti seks kao nagradu potaknuo je partner jer im je pomogao u kućanskim poslovima.

Znanstvenici kažu da ih nije iznenadila činjenica da se žene koriste seksom kao alatom za poticanje dobrog ponašanja.

"Kada ste u zajednici, seks nije više samo seks, on zapravo ima više dimenzija, a ova je jedna od njih", izjavio je Thomas O'Connell iz tvrtke Ukmedix.com, koja i stoji iza istraživanja.

I muškarci su priznali da koriste seks da bi nagradili svoje partnerice najviše kad im dopuštaju da gledaju sportsku utakmicu ili izađu s prijateljima.

"Intimnost i uloga koju igra u partnerskim odnosima može biti nevjerojatno zanimljiva. Istraživanjem smo posebno željeli otkriti kako muškarci i žene mogu koristiti intimnost zbog određenih ponašanja njihovih partnera. Mnogo žena, ali i muškarci koristite ga kao nagradu, i očito je da je intimnost "oružje" u ozbiljnoj vezi želite li partneri dobiti nešto od vašeg partnera. Jedno je sigurno, i muškarci i žene to čine, iako nemaju namjeru", kaže Thomas O'Connell, piše Metro.uk.