Žena se vratila kući s posla i suočila s najvećim strahom - ogromnom zmijom

poskok, poskok, ugriz, bolnica, Split, poskok, pomoć, nastava, zmije, poskok, Vinjani Donji, lijek, rakija, poskok, zmije, poskok, oprez, poskok, žena, zmija, poskok, kuća, žena, poskok, ugriz, ugriz zmije, izlet, poskok, ujed, poskok, zadar, poskok, žena, kuke, poskok, ugriz, ugriz zmije, Vrgorac, poskok, ugriz, ugriz zmije, samo pomoć, poskok, leglo zmija, Dubrovnik, zmije, ugriz zmije, oprez, zmije, oprez, serum, zmije, ugriz zmije, poskok, zmija, zmija otrovnica, zmije, ugriz zmije, serum, drvar, zmija otrovnica, zmija, strah od zmija, zmija, Ljubuški, poskok, Široki Brijeg, zmije, oprez, poskok, Hercegovina, poskok, poskoci, zmije, lovac, zmije, Hercegovina, zmija, poskok, dijete, helikopter, ljuti dolac, poskok, poskok, ujed, zmija
...vratila s posla i u vlastitom domu ugledala ogromnu zmiju.

- Nikad ranije nisam vidjela toliku zmiju. Bilo je zastrašujuće. Ne znam otkud je došla. Živimo u malenom selu i naš vrt je ograđen sa svih strana. Nije mi jasno kako je ušla u njega - kazala je majka troje djece koja se inače panično boji zmija.

Dok je zmija polako s prozora otpuzala u vrt, Lisa je zvala veterinarsku stanicu, a njezin sin Scott bezuspješno jer pokušao odvući gmaza.

- Prirodnjak sam pa sam mislio da ću je lako uhvatiti, no kad sam krenuo prema njoj počela je na mene siktati i dizati se kao da me želi ugristi. Bilo je jezivo pa sam odlučio kako taj moj pokušaj i nije baš najbolja ideja - rekao je Scott.

Stvar je spasio Lisin suprug Richard, koji je zmiju uhvatio za glavu i rep i odnio je u veterinarsku stanicu. Otkrili su da se radi o vrsti Orthriophis taeniurus koja nije otrovna. Rastu od 1.5 do 2 metra. Mirne su ukoliko se ne uznemiravaju, a u suprotnom mogu jako ugristi. Prebivalište im je na Tajvanu. Budući da se nije javio nitko tko bi mogao biti vlasnik zmije, udomio je veterinarov prijatelj.

Vecernji.list