Žena se razvela od mene - jer sam ostavljao suđe u sudoper

deterdžent, sredstvo za detoksaciju, žena, razvod, razvod braka, posuđe, deterdžent za sude, predmeti, pranje posuđa, pogreške, perilica za posuđe, trikovi
Čini se dosta nerazumno ako kažem "žena me ostavila jer sam ponekad ostavljao suđe u sudoperu". Zbog toga se ona čini ludom, a ja žrtvom nerealnih očekivanja. Ljudi imaju naviku upirati prstom u krivca ako nešto pođe po zlu. Ponekad sam ostavljao korištene čaše za piće na sudoperu, tek nekoliko centimetara dalje od perilice. Nije to neka velika stvar za mene sada, nije bila velika stvar ni dok sam bio u braku. No to je bila velika stvar za nju.

Svaki put kad bi ušla u kuhinju i pronašla čašu kraj sudopera, postupno se približila kraju našeg braka. Samo ja to tada još nisam znao. No, čak i da jesam, bojim se kako se ne bi potrudio da promijenim svoje ponašanje jer bi tvrdoglavo inzistirao na tome kako ja vidim stvari.

Muškarci nisu djeca, iako se tako ponašamo prema njima

Osjećaj da ga drugi poštuju je važan muškarcu. Osjećaj da ga poštuje vlastita žena je ključan za život koji ima smisla. Možda sam mislio kako me supruga poštuje samo jer sam razmijenio bračne zavjete s njom. Ne bi to bilo prvi put da si stvari uzimam za svoje pravo. Jednu stvar koju sigurno znam je da nikad nisam povezivao stavljanje suđa u perilicu s poštovanjem koje ona ima prema meni.

Jučer sam odgovarao na komentar jedne žene koja je rekla da bi se žene i majke trebale potruditi pomoći muškarcima umjesto da ih optužuju za svaki problem u braku. Cijenim to.

No, sjećam se kako je često moja supruga govorila da je iscrpljena od toga da mi stalno govori što da radim. Zato žene kažu da je najseksi stvar kad muškarac kaže 'ja ću preuzeti to' i napravi što god već treba da bi joj pokazao kako je tu, sposoban i voljan.

Ja sam uvijek govorio "ako mi samo kažeš što da napravim, to ću rado učiniti". No, ona nije željela biti moja majka. Ona je željela biti moja partnerica i željela je da koristim svoju inteligenciju te sposobnosti učenja u zajedničkom životu i kućanstvu. Željela je da sama shvatim koje se stvari trebaju napraviti i osmislim svoj vlastiti način po kojem ću raditi stvari. Volio bih da se mogu sjetiti zašto mi je to tada zvučalo tako nerazumno.

Muškarci nisu nesposobni

Muškarci su izumili strojeve koji mogu letjeti, dokazali su da se Zemlja vrti oko Sunca, projektirali su i izgradili nebodere, otkrili način presađivanja organa i produljenja života...

Muškarci su posve sposobni za život, kao što su savršeno sposobni za obavljanje svih onih stvari na koje se žene žale da ih ne rade. Ono u čemu muškarci nisu dobri je vidovitost, ili dobro predviđanje toga kako će se njihove žene osjećati oko nečega zbog toga što muški i ženski emocionalni odgovori nisu isti.

Hej Matt, zašto si ostavio suđe u sudoperu, umjesto u perilici?

Nekoliko razloga; možda jer ću ga opet koristiti, ne marin za suđe u sudoperu osim ako ne dolaze gosti, nikad neću mariti zbog čaše u sudoperu. Nikad. To je nemoguće. To je kao da se zainteresiram za heklanje.

Postoji samo jedan razlog zbog kojeg ću prestati ostavljati čašu u sudoperu. Lekcija koju sam naučio prekasno - jer volim i poštujem svog partnera, a to je nešto što njoj zaista znači.

Sada razumijem da je čaša u sudoperu njoj doslovno zadavala bol, govorila joj je "hej, nije me briga za tvoje mišljenje. Ne stavljanje čaše u sudoper mi je važnije nego što si mi ti".

Odjednom, nije riječ o nečemu beznačajnom kao što je kvazi prljavo suđe. Sada, to je požrtvovni čin ljubavi, te četiri sekunde koje su mi potrebne da stavim čašu u perilicu.

Ne moram razumijeti zašto joj je tako stalo do glupe prljave čaše. Samo trebam shvatiti i poštovati to da joj je. Tada je ljubav prema njoj = stavljanje suđa u perilicu.

Ljubav prema njoj= držanje prljavog rublja daleko od poda. Ljubav prema njoj = vođenje računa o stvarima vezanim za dijete. Ljubav prema njoj = hej draga, da li ti mogu s čime pomoći danas? Ljubav prema njoj = milijun malih stvari koje kažu volim te više nego riječi.

Muškarci se žele boriti za svoje pravo da drže čašu na sudoperu. To može izgledati ovako:

Ne s.ri, žrtvujem se zbog tebe i za.ebavaš me zbog JEDNE čaše kraj sudopera? Potrebno je nekoliko sekundi da se stavi unutra i to baš moram sada i baš to je problem? Želiš ovu mirnu i ugodnu večer pretvoriti u rat oko čaše? Nakon svih velikih stvari koje napravim zbog tebe! Ja ne bih mogao biti toliko sitničav ni da se potrudim. Ako želiš čašu u suđerici, stavi je sama umjesto da mi pričaš o tome. Pospremit ću je ako nam netko dolazi. Ovo je svađa oko gluposti koja je nepravedna i nemam ti namjere popuštati!

Muškarac se ne želi razvesti od žene jer mu prigovara zbog čaše i to smatra posve iracionalnim. On želi da se ona složi s njime i shvati da suđe nije prioritet, za rješenje su potrebne sekunde. Ona bi prepoznala da to nije velik problem u velikoj shemi zivota, on misli.

Ona se nikada neće složiti s njime, jer se ovdje za nju uopće ne radi o čaši. Situacija se može preslikati na bilo što drugo u životu u kojoj se ona osjeća podcijenjeno i nepoštovano od strane svog partnera.

Žena se ne želi razvesti od njega zbog čaše. Želi se razvesti jer se osjeća kao da je ne cijeni i ne poštuje, što znači da je ne voli dovoljno i ne može računati na njega da napravi nešto što je njoj bitno u životu. Ne može mu vjerovati. Stoga, mora otići i pronaći novu situaciju u životu u kojoj se osjeća cijenjeno, zadovoljno i sigurno.

U teoriji, muškarac se želi boriti u ovoj svađi jer smatra da je u pravu, i ja se slažem s njime. No, prljava čaša nije bitnija od bračnog mira. Nažalost, velik broj muškaraca ne shvaća da se ona ne svađa oko čaše, već se svađa za priznanje, poštovanje, potvrdu i u konačnici njegovu ljubav.

Da on to zna, da u potpunosti shvaća to što ona želi na način koji njemu ne zvuči ludo, da shvaća da će to dovesti do udaljavanja i naposljetku, kraja slaganja, ponovno bi promislio u kojima će se bitkama boriti, a od kojih će odustati.

Ako odabereš voljeti nekoga, postaje ti užitak raditi stvari koje će poboljšati vaš život i približiti vas, a ne one koje će vas bezrazložno udaljiti, pa i uništiti.

24sata.hr

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.