Želite upoznati partnera na internetu: Dobro razmislite tko je s druge strane ekrana!

upoznavanje, internet, računala, upoznavanje, online dating, online, veza, partner, ljubav, internet, on line upoznavanje, pažnja, internet, on line upoznavanje, parovi, telefoniranje, mostarke, mostarke, razgovor, rodica, selo, žene, savjeti, mostarke, telefonski razgovor, telefonski razgovor, mostarke, online upoznavanje, partner, muškarac, žena, telefonski razgovor, mostarke, telefonski razgovor, mostarke
Internet je brojnim ljudima pomogao pronaći bračnog i životnog partnera - putem stranica za upoznavanje, foruma ili, naravno, Facebooka.

No, s obzirom da često ne možete sto posto biti sigurni tko je osoba s druge strane ekrana, upoznavanje putem interneta nosi i veliku dozu rizika, a prema informacijama koje su objavili u Internet Crime Complaint Centeru (IC3), tijekom 2011. godini u SAD-u online prijevare povezane s upoznavanjem putem mreže iznosile su više od 50 milijuna dolara.

U toj je zemlji prošle godine prijavljeno više od pet tisuća takvih prijevara koje su u prosjeku iznosile 8,900 dolara, a prevaranti su se služili raznim metodama kako bi se dokopali novca - npr. od žrtava su tražili novac za avionske karte kako bi im došli u posjetu te bi taj novac uzeli i onda prekinuli komunikaciju.

U ovoj organizaciji kažu da su žene češće žrtve ovakvih prijevara - tijekom 2011. prevaranti su od žena u SAD-u izvukli više od 39 milijuna dolara, a najugroženije su žene u dobi između 40 i 59 godina, najčešće razvedene ili udovice.

Prevaranti prvo navuku svoje žrtve pišući im pjesme, šaljući im cvijeće i druge sitne poklone, a kada se žrtve navuku, onda se situacija promjeni i žrtve postanu te koje počnu trošiti veće količine novca puneći račune prevaranata.

Žrtve vjeruju da su u vezi s poštenim osobama koje u svojim četrdesetim i pedesetim godinama traže novog životnog partnera, no s druge strane ekrana najčešće se nalaze kriminalci koji primjenjuju dobro razrađeni scenarij putem kojeg mogu izvući novac, a svoje žrtve traže u chat sobama, stranicama za upoznavanje i društvenim mrežama.

Mnogi su do sada upravo putem interneta upoznali svog bračnog partnera te imaju samo pozitivna iskustva od ovakvog načina upoznavanja, no jasno je da uvijek mora postojati velika doza opreza jer, umjesto simpatične osobe koja 'vas razumije i ima iste probleme kao i vi', cijelo vrijeme možete pričati s nekim kriminalcem ili prevarantom koji ima samo jedan cilj - uzeti vam što je više novca moguće!

dnevnik.hr