Želite se bogato udati? Razmislite ponovno

Glavni aduti muškaraca s manje novca su sreća, vjernost i orgazmi. Tim se fenomenom bavio i profesor Adam Galinsky sa sveučilišta u Chicagu koji je na temelju rezultata ovog istraživanja zaključio da će žene biti sretnije sa 'siromašnim' muškarcima jer su oni manje licemjerni u usporedbi s bogatim.

Muškarci s niskim i srednjim primanjima ljubazniji su kada je u pitanju upoznavanje novih ljudi za razliku od bogatijih muškaraca, piše časopis Psychological Science.

Kada su autori ovog istraživanja promatrali snalaženje bogatih i siromašnih muškaraca u društvu novi osoba, primijetili su kako je potonja grupa češće koristila osmjeh i kontakt očima kao jedno od sredstava komunikacije, a i općenito su bili raspoloženiji za razgovor.

S druge strane, pokazalo se kako su bolja primanja dolazila u paketu s grubim i bahatim ponašanjem. Muškarci slabijih primanja više se socijalno angažiraju jer na taj način pokušavaju uspjeti, dok su osobe boljeg statusa već na svom cilju i vrlo često smatraju da im ne trebaju nova poznanstva.