Zbog ovoga nas privlače drugi ljudi

S nekim ljudima odmah 'kliknemo' kad ih uočimo, jer nas privlači njihova fizička pojava ili pak način na koji se izražavaju. Znanstvenici su u mnogo navrata istraživali razlog zašto nas baš određena osoba privuče. Ponekad u pitanju nisu samo slični stavovi, već hormoni koji su u zraku, godine naših roditelja ili pak nešto treće.

Gladnim muškarcima privlačnije punije žene

Kad su muškarci gladni, obično su im privlačnije punije žene s jačim oblinama. To ne iznenađuje, jer kad je čovjek gladan mozak onda šalje informacije da je tijelo u takozvanom stanju 'neimaštine', a punija žena tada označava blagostanje i obilje. Isti muškarci koji su prilikom istraživanja bili gladni i birali punije žene, su u sitom stanju ipak birali mršavice.

Krešatavi glas veliki minus

Ni jedan ni drugi spol često puta nisu svjesni koliko glas zapravo igra ulogu u međusobnoj privlačnosti. Dok su neki glasovi, poput onog glavne glumice u televizijskoj seriji 'Nanny Fine' daleko prepoznatljivi kao kreštavi, boje glasova većine ljudi previše se ne razlikuju.

Svejedno ženski glasovi koji su nježniji i podatniji, mnogo su privlačniji muškarcima nego oni kreštavi, previsoki ili pak preduboki. Muškarci podsvjesno biraju ženu s ljepšom bojom glasa, a to često puta bude i zamjena za neku drugu fizičku manu na ženi koju onda neće uočiti.

izvor: srednja.hr