Zašto svi šute o 'Velikom bratu' i 'Farmi': Direktan prijenos iz Sodome i Gomore

Milijunski TV auditorijum Srbije bombardiran je paradom skaradnosti, ekstremne vulgarnosti i mega neukusa emitiranjem reality showa i to sa televizija sa nacionalnom frekvencijom, bez ikakve reakcije "neovisne" Republičke radiodifuzne agencije (RRA), upozorio je direktor Nove Srbije Borislav Borović.

- Niko normalan ne bi našao riječi opravdanja za ovaj direktan prijenos iz Sodome i Gomore, izuzev odnarođene RRA, naveo je Borović.

Krajnje je vrijeme, smatra on, da država ili poduzme radikalne promjene u ovoj oblasti i zaštiti sopstveni narod od ove skaradne agresije, ili da se, kako je rekao, "svi poskidamo i da se na ulicama i radnim mjestima ponašamo kao ‘zvijezde' ovih realityja".

Toleriranje ovakvih programa, ocijenio je Borović, je mjera našeg sveopćeg propadanja, od morala i etike, do privrede i politike, prenosi Fonet.

I televizije u BiH emituju 'Velikog brata' i 'Farmu', Regulatorna agencija za komunikacije (RAK) slično srbijanskoj agenciji ne reagira, ali za razliku od Srbije šute i svi ostali.