Zašto ne želiš spavati sa mnom?

žene, spavanje san
Neki već od prvog spoja nadalje, neki tek od petog, desetog ili dvadesetog. No iako tako djeluje, zapravo se ne seksaju svi i jako je puno 'parova' koji nisu seksualno aktivni. Ako ste vi strana koja želi, a on još uvijek ne pokazuje inicijativu, evo u čemu bi mogao biti problem!

1. On je staromodan. Iako se mnogi frajeri i žene vode pravilom o tome kako je upravo treći spoj pravo vrijeme za seks, nije pravilo da se seks na trećem spoju doista mora dogoditi. Ako je iza vas već više spojeva, a do seksa još uvijek nije došlo, doista postoji mogućnost da imate posla s oldschool romantičarom koji se ne vodi suvremenim pravilima već čeka savršen trenutak. Znamo da se frajere najčešće opisuje kao one kod kojih se sve svodi na seks, no to doista nije nužno tako sa svakim frajerom kojeg ćete upoznati.

2. Djevac je. Malena je vjerojatnost, no itekako je moguće da je još uvijek nevin i da mu je neugodno zbog toga. Iako mu ne bi trebalo biti neugodno, no možemo shvatiti s obzirom na to da svi oko njega neprestano pričaju o seksu i seksaju se, i da se sve nekako uspije svesti na seks. A možda je djevac koji je doista spreman na seks, ali ne želi da mu prvi put bude u nekom polupijanstvu s curom koju je tek upoznao.

3. Religiozan je. Moguće je da doista čeka brak kako bi spavao sa ženom iz religijskih uvjerenja. Neke religije brane seksualne odnose prije braka, a osobe kojima je do religije doista stalo, koliko god to vama čudno bilo, držat će se religijskih uvjerenja i zapovijedi. Ako je ovo razlog, onda biste njegov stav trebali poštivati, a ako vam to smeta i imate problema s tim, ispred vas i njega je ozbiljan razgovor.

4. Boji se odbijanja. Možda stvarno, stvarno, najstvarnije želi seks s vama, no ne poduzima ništa zbog straha od odbijanja, odnosno straha da možda vi ne želite isto što i on. Možda misli da ste izvan njegove lige ili da će, pokuša li nešto, samo uprskati stvar, i jednostavno mu nedostaje samopouzdanja. Možda nije djevac, no još uvijek je nedovoljno iskusan da bi otvoreno došao i rekao što želi.

5. Jednostavno mu nije... do seksa! Možda ste naletjeli na frajera koji ima stvarno nizak libido, ili na frajera koji je aseksualan. Nije svakom frajeru seks jedino važan i/ili najvažniji i on možda doista uživa u vremenu koje provodi s vama, što god vas dvoje radili. Možda ljubav, poštovanje, divljenje i privrženost pokazuje na druge načine, a seks ne smatra toliko bitnim kao vi. Ako je ovo stvarno slučaj i inače vam je fantastično s njim, morat ćete odlučiti koliko vam je stvarno stalo do samog seksa.

6. Muči ga emocionalna prtljaga. Možda je zbog nečega izgubio samopouzdanje, ili je nečime na svome tijelu nezadovoljan i to ga koči, ili je možda upravo prekinuo dugogodišnju vezu i još uvijek nije spreman na seks s drugom ženom. Ne kažemo da bi se on trebao osjećati na bilo koji od spomenutih načina, no postoji mogućnost da je doista tako. Ako je stvarno problem u ovome, maksimalno mu dajte do znanja kako ga u potpunosti podržavate i kako ste mu potpora u svakom trenutku.

7. On vaše dejtove doživljava kao prijateljska druženja. Ponekad se događa da vi i on jednostavno niste na istoj valnoj duljini. Malo je vjerojatno, ali je moguće. Ako vas još uvijek nakon XY dejtova nije ni poljubio, a kamoli da ste došli do trganja odjeće, vrlo je lako moguće da na vas gleda kao na prijateljicu, a možda nije ni svjestan da biste vi željeli nešto više. Zapamtite da na kraju žalimo samo za onim prilikama koje nismo iskoristili i otvoreno razgovarajte s njim. Iskreno ga pitajte kako stvari stoje bez davanja naznaka kako ste mislili da ste vas dvoje na putu do toga da postanete par.


Photo credit: Profimedia
Cosmopolitan.hr