Zaljubljujemo se tek četiri puta u životu

seks, vježbe, seks, ovisnost, seks, ljubav, zavođenje, priroda, seks, užitak, seks, savjeti, seks, gradilište, hrana, seks, Iva Međugorac, Iva Međugorac, seks, fantazije, zanimanja, ljubav, veza, partner, znakovi, ljubavnik, veza, partner, osjećaji, varanje, ljubavnici, način, signali, flert, očijukanje, muškarci, žene, ljubav, znakovi, ljubav, život, savršeni ljubavnik, HRANS, prevara, oprost, ljubav, zaljubljivanje, zaljubljenost, dan zaljubljenih, ljubav, zaljubljivanje, zavođenje, koketiranje, ljubav, zaljubljenost, žene, zavođenje, muškarci, Valentinovo, dan zaljubljenih, privlačnost, signali privlačnosti, muškarac, veza, partner, šefica, ljubav, posao, preljub, preljubnica, preljubnik, manipulator, veza, zaljubljenost, horoskopski znakovi, horoskopski znakovi u krevetu, muškarci, razlog, preljub, prevara, priznanje, muškarci, varanje, varanje, ljubavnice

Studija pokazuje kako se prosječna osoba zaljubi tek četiri puta u životu, ili prevedeno za ljubitelje narodnih mudrosti: 'malo je riba na jelovniku'.

Ispitivanje je provedeno uoči izvedbe romantičnog mjuzikla 'Ringišpil' u Opera North Grand Theatru, u britanskom Leedsu, i obuhvaća dvije tisuće odraslih ispitanika.

Prosječna je starost za skrasiti se 27 godina, a sretnika koji to uspiju sa svojom prvom ljubavi je 33 posto. S 'drugom najvećom ljubavi' skrasi nas se 40 posto, a 61 posto od toga priznaje da žali za propuštenom ljubavi svog života.

Na deset ispitanih, u barem jednu osobu preko ušiju se zaljubi njih osam u dvadesetim godinama, četiri u tridesetim te tri u četrdesetim godinama. Onih koji priznaju da su bili zaljubiljeni u krivu osobu je 41 posto, od čega gotovo polovica priznaje da im se to dogodilo više od jednom.

Gotovo svaki dvadeseti ispitanik bio je pet ili više puta zaljubljen u krivu osobu, poput kolega koji će se naći na udaru njihove ljubavi. Na listi 'krivih ljubavi' nalaze se i najbolji prijatelji, stranci pa čak i prijatelji roditelja.

Čak 77 posto ljudi smatra kako zaljubljenima nema pomoći, a trećina ih misli da je moguće biti zaljubljen u više osoba odjednom. Četrdeset posto Britanaca bilo je zaljubljeno u nekoga za koga nisu osjetili da im uzvraća ljubav.

I za kraj, trećina ispitanih pokušalo je u nekom trenutku vratiti staru ljubav, a u naručju bivše ljubavi završilo ih je tek trećina od toga.

izvor: tportal.hr