Zaljubljujemo se tek četiri puta u životu

Zaljubljujemo se tek četiri puta u životu

Studija pokazuje kako se prosječna osoba zaljubi tek četiri puta u životu, ili prevedeno za ljubitelje narodnih mudrosti: 'malo je riba na jelovniku'.

Ispitivanje je provedeno uoči izvedbe romantičnog mjuzikla 'Ringišpil' u Opera North Grand Theatru, u britanskom Leedsu, i obuhvaća dvije tisuće odraslih ispitanika.

Prosječna je starost za skrasiti se 27 godina, a sretnika koji to uspiju sa svojom prvom ljubavi je 33 posto. S 'drugom najvećom ljubavi' skrasi nas se 40 posto, a 61 posto od toga priznaje da žali za propuštenom ljubavi svog života.

Na deset ispitanih, u barem jednu osobu preko ušiju se zaljubi njih osam u dvadesetim godinama, četiri u tridesetim te tri u četrdesetim godinama. Onih koji priznaju da su bili zaljubiljeni u krivu osobu je 41 posto, od čega gotovo polovica priznaje da im se to dogodilo više od jednom.

Gotovo svaki dvadeseti ispitanik bio je pet ili više puta zaljubljen u krivu osobu, poput kolega koji će se naći na udaru njihove ljubavi. Na listi 'krivih ljubavi' nalaze se i najbolji prijatelji, stranci pa čak i prijatelji roditelja.

Čak 77 posto ljudi smatra kako zaljubljenima nema pomoći, a trećina ih misli da je moguće biti zaljubljen u više osoba odjednom. Četrdeset posto Britanaca bilo je zaljubljeno u nekoga za koga nisu osjetili da im uzvraća ljubav.

I za kraj, trećina ispitanih pokušalo je u nekom trenutku vratiti staru ljubav, a u naručju bivše ljubavi završilo ih je tek trećina od toga.

izvor: tportal.hr