Zaljubljeni ste u prijatelja. Kako mu to reći

Znamo, znamo! Bojite se da ćete priznanjem svoje ljubavi ugroziti prijateljstvo i možda ga izgubiti zauvijek i prije nego što ste nešto započeli ili se bojite da ćete započeti ljubavnu vezu te izgubiti i dečka i prijatelja, ako ona ne uspije.

Ne možemo sada ulaziti u pojedinačne „drame" svakog prijateljstva i savjetovati vam što morate činiti, reći i na koji način. Isto tako, ako vi ne znate što će vaš prijatelj reći na vaše izjave ljubavi, a vi biste ga trebali poznavati, onda mi to sigurno ne možemo znati. Način na koji vam možemo pomoći je u pripremi da to učinite na najbolji mogući i na svoj osobit način. Ipak, zapamtite jedno. Ako on isto ne osjeća prema vama, tada niti jedan način neće biti dovoljno dobar i obrnuto. Ako gaji romantične osjećaje prema vama, to će se vrlo brzo pokazati.

Nemojte žuriti

Prvo preispitajte svoje osjećaje. Jeste li zaista sigurni da ste zaljubljeni u njega i da želite nešto više od svojeg prijatelja? Analizirajte sebe i svoje osjećaje prije nego stanete pred zid. Naime, ako i započnete vezu, ona se može vrlo brzo srušiti kao kula od karata, posebno ako niste sigurni u ono što želite. I na toj vezi će trebati raditi kao i na svakoj drugoj. Nemojte dopustiti da zbog vaših nerazjašnjenih osjećaja propadne i prijateljstvo i veza.

Zauvijek „prijatelji"?

Prilikom izražavanja osjećaja prema prijatelju, morate mu dati do znanja da ćete ostati prijatelji ako on ne osjeća isto prema vama ili ako pak veza ne uspije. Naravno, to je mnogo lakše reći, a teže učiniti, ali to je nešto o čemu morate razmišljati prije nego mu izrazite svoje osjećaje. Također, dajte mu do znanja da ste se zaljubili u njega jer je tako dobar prijatelj i da zato i želite nešto više i da se neće ništa promijeniti što se tiče prijateljstva, ako vaša veza ode na jednu višu, intimniju razinu.

Slušajte što govori

Kada razgovarate s prijateljem koji vam se sviđa, u kojeg ste zaljubljeni, obratite pozornost na ono što vam priča, kako vam priča i daje li vam možda kakve suptilne poruke da je on za vas zainteresiran. Također, potrudite se i slušajte sve što vam govori jer ćete mu na taj način dati do znanja da vam je važno i zanimljivo što priča. Što može biti bolje od toga?

Gledajte signale

Tko zna možda vaš prijatelj isto ima osjećaje prema vama, a vi ih možda niste primijetili?
Želi li često biti s vama nasamo? Dodiruje li vas često? Brani vas pred drugim muškarcima koji se nalaze u vašem društvu? Ima li djevojku? Gleda li vas i daje komplimente vašem izgledu, odjeći, intelektu? Je li vas pokušao poljubiti, pod izlikom da je poljubac prijateljski? To i još mnogi drugi znakovi mogu biti pokazatelj da želi da mu budete više od prijateljice.

Pričajte s njegovim prijateljima

Da, sve se vrti oko prijateljstva. U prijateljstvu je ključ ljubavi, a to može značiti da njegovi prijatelji znaju možda nešto više o njegovim osjećajima prema vama. Još je veće pitanje, hoće li oni reći vama njegove osjećaje? Ako mislite da možete, pitajte njih za savjet, ako ništa drugo, barem vide li oni vas kao mogući par?

Flertujte s njim

Ako niste do sada pokušali flertovati s njim, zašto to prvo ne biste pokušali? Njegova reakcija vam može reći dosta toga. Naime, iz načina na koji će reagirati na vaše male „provokacije" možda ćete moći otkriti neke stvari koje do sada niste znali. Ovo je izvrstan način da testirate svoje prijateljstvo. Možda će pomoći malo alkohola, ali to je samo prijedlog.

Učinite to s taktom

Bez obzira na koji način ćete reći svojem prijatelju svoje osjećaje, učinite to s taktom. Nije samo cilj u iskrenosti, imajte na umu da prilikom toga koristite svoj mozak i da vjerujete svojim instinktima. Jednom kada odlučite izraziti svoje osjećaje prema njemu, neka to bude jednostavno. Naime, većina muškaraca se boji da ćete igrati igrice i da nećete biti iskreni.
Ako ste do sada bili iskreni u prijateljstvu, budite iskreni u ljubavi. Nemojte izražavati svoju ljubav prema njemu pred drugim prijateljima, samo ispaliti k'o iz topa i očekivati mirnu predaju. U tom trenutku vjerojatno nećete dobiti reakciju koju ste očekivali, bez obzira na osjećaje.
Prvo pripremite teren, prije izjave vječne ljubavi, recite mu da nešto više osjećate prema njemu i da biste voljeli znati želi li znati koji su vaši osjećaji. Upozorite ga da ako ne osjeća ništa više od prijateljstva, neka vas zaustavi. Polako ga uvodite u temu... i SRETNO!

zena.hr