Zagrepčanin (25) je seksualno iskorištavao trudnu suprugu (19)

nasilje, Nasilje u obitelji, nasilje nad ženama
Žena je mjesecima podnosila seksualno iživljavanje i zlostavljanje da bi ga na kraju prijavila policiji.

Neslužbeno doznajemo kako mladi par živi u kućanstvu na rubnom dijelu metropole s njegovim roditeljima koji su u više navrata branili žrtvu. Mladić je često izlazio navečer, a kada bi dolazio doma nasrtao je na suprugu i s njom, protiv njezine volje, imao seksualne odnose. Ona se o tome što joj se događa SMS-ovima požalila prijateljici da bi joj suprug na kraju razbio pametni telefon kako više s njom ne bi mogla komunicirati.

Kako ne bi ponovno nasrnuo na ženu i kako ne bi mogao utjecati na svjedoke sudac istrage Županijskog suda u Zagrebu pritvorio ga je na mjesec dana.

Mladiću, ako bude optužen te na kraju i osuđen, prijeti višegodišnja robija. Kazneni zakon kaže: Tko s drugom osobom bez njezinog pristanka izvrši spolni odnošaj ili s njim izjednačenu spolnu radnju ili navede drugu osobu da bez svog pristanka s trećom osobom izvrši spolni odnošaj ili s njim izjednačenu spolnu radnju ili da bez svog pristanka nad samom sobom izvrši sa spolnim odnošajem izjednačenu spolnu radnju, kaznit će se kaznom zatvora od šest mjeseci do pet godina.

Ako je nedjelo počinjeno prema bliskoj osobi ili prema žrtvi posebno ranjivoj zbog njezine dobi, bolesti, ovisnosti, trudnoće, invaliditeta, teške tjelesne ili duševne smetnje kazna je od jedne do 10 godina zatvora.

24sata.hr