Vodič za Mostarke: Momci koje svakako treba izbjegavati

mostarke, vodič, pravila
Momci koje svakako dakle trebate izbjegavati su:

Sjedači (prikriveni mostarski skakači,spavači) u kafićima i forumaši po uredima koji imaju komentar za sve što se okolo dešava,a nisu očistili ulaz ispred svoje zgrade,firme ili kafića niti obišli stare babe i dede koje su poslali negdje u planinu,napušteno selo ili udaljenu vikendicu sve pod izgovorom povratka korjenima,a sve u cilju dokopavanja njihovog stambenog prostora i mirovine,za koju sad potajno cvokoću preračunavajući se ko će u buduće financirati njihove vječne kave bez kojih život neće imati smisla ukoliko se starci ne jave i ne pošalju svojim mezimcima koju marku ni nakon odblokiranja puteva od strane originalnih domorodaca.

Oni hladnokrvno gaze preko smrznutih starih susjeda koji čiste snijeg pred ulazom i ne pada im na pamet pozvoniti na vrata preplašenoj bakici koja nije u zbijegu na planini te je upitati treba li joj donijeti bar kiflu.

Oni guraju stare dede po nepročišćenim trotoarima,prividno zauzeti,žureći da mu neko ne bi zauzeo njegovo omiljeno mijesto u ugrijanom kafiću s pogledom na smrznuti grad.

Tamo šupljeglavo bulje vani i dobacuju na sve živo što promakne,žugajući kako ne bi ovi čistili da neće imati kakve koristi.I što bi im ja pomagao,valjda su plaćeni, neki tamo za to,sanjajući zemlju Nigdjezemsku gdje muškarci ne stare, a njihove mame kao Wendi ih uvijek čekaju s toplim ručkom i ugrijanom posteljom.

Lako ih je prepoznati.Gel u glavi, šarena peruanska kapica sa ili bez pederske bradice koja podsjeća na međunožje (nemamo ništa protiv orginalnih pedera,ali pravi frajer nosi ili bradu od tri dana ili je urednoobrijan) i prugasti tanki šal vezan, nonašalantno,kao u pjesmi...

Na nogama uglačane planinarske čizmice,koje nisu prošle blato, nego su dogurali do kafane s nekim od prijatelja,šofera koji je preko veze dobio propusnicu da se blesavi po gradu i uznemirava babe koje vuku kese u panici od velike gladi,najavljene od strane federalnih medija.

Za mlade djevojke.

Izbjegavati po svaku cijenu iste takve tipove u sjajnim uglačanim džipovima.Malo mlađe dobi.

Mamine i tatine sinove,poslijeratne pretvorbene skorojeviće ili šofere u javnim preduzećima,možda i kojem federalnom ili županijskom ministarstvu, koji sumanuto jurcaju po jedva probijenim cestama razgoneći sve živo pred sobom i nastojeći impresionirati hercegovačke wannabe starlete nekog novog Big brother showa.

Ovo je za starlete,Probna vožnja do one prave,na Big Brother show,i do velikog delije,a u međuvremenu nek im crknu od ljubomore suparnice koje sanjaju nekog svog Nemeša.

Mostarka l poskok.info