Vlasnik roštiljnice pomaže gladnima: Hrani i one koji ne mogu platiti

gosti, rostilj
...kao što je Boro Nišić (35), rodom iz Jajca, a nastanjen u Gradišci, koji je na svojoj roštiljnici postavio ovaj natpis.

Boro je vlasnik male roštiljnice, naizgled ni po čemu drugačije od svih ostalih, ali ipak njegova "Bijela lađa" hrani i one praznih novčanika, pišu Nezavisne Novine.

Naime, Boro je prije dva i po mjeseca na svoj lokal postavio natpis: "Ako ste gladni, a niste u mogućnosti da platite, kod nas uvijek možete dobiti neki topao obrok. Platit ćete kad budete mogli ili nikad. Nitko ne zaslužuje da bude gladan. Bog vas blagoslovio".

"Na ideju sam došao jer ima mnogo gladnih ljudi. Meni je Bog pomogao bezbroj puta u životu, čak i onda kad prema ljudskim mjerilima nije smatrano da sam pomoć zaslužio", priča Boro za "Nezavisne".

On se, inače, začudio kada smo ga pozvali jer smatra da ništa posebno u ova turobna vremena nije uradio. O njemu pišu i neki portali iz Hrvatske, a putem društvenih mreža ljudi različitih nacionalnosti hvale njegov potez.

"Meni to nije veliki izdatak, a kad nekoga nahranim osjećam satisfakciju. Jednostavno, tako funkcioniram i u drugim sferama života: ako Boga postavite na prvo mjesto - sve drugo je kako treba", kaže Boro.

Sirotinje ima na svakom ćošku pa tako Borina roštiljnica svakodnevno nahrani četiri-pet ljudi, koji bi inače taj dan ostali gladni.

"Već imamo neke stalne goste za koje znamo da su socijalni slučajevi. Imamo i jedan slučaj nepokretne osobe gdje naš dostavljač odnese porciju. Sada kad čitava priča bude po društvenim mrežama nadam se da će ih biti još i više. Nekad mogu birati s jelovnika, kad imamo više mesa, opet nekad im ponudimo ono što imamo. Nažalost, imali smo i neke zlouporabe, kada vidiš da čovjek može platiti ali neće. Opet nije do mene, već to Bog regulira", naglasio je Boro.