VIDEO  Seksi i opaka Maggie Q opet razvaljuje frajere

Maggie
Sve je počelo s Francuzima, i to na filmu – godine 1990. slavni Luc Besson snima 'Nikitu', svoj prvi veliki međunarodni hit, priču o mladoj djevojci osuđenoj na doživotnu kaznu zbog ubojstva, a koja umjesto zatvora, dobiva novi život, identitet opake tajne agentice i plaćene ubojice francuske špijunske organizacije DGSE.
'Nikita', 2010.

No 'međunarodni hit' ipak nikada neće biti toliko 'međunarodni' i 'hit' u rukama Europljana kao što to može biti u rukama Amera, pa nije čudo da su 1997. upravo Amerikanci otkupili prava na brand i krhku Francuskinju Anne Parillaud zamijenili plavokosom australskom amazonkom, manekenkom i glumicom Petom Wilson te 'Nikitu' doveli na televiziju u nešto više 'srednjostrujaškom' seksi izdanju.

Sada, 20 godina nakon početaka u Bessonovim rukama, franšiza je doživjela ono što Hollywood voli nazivati 'rebootom', novi početak, a nakon Anne i Pete, na red je došla slavna akcijska heroina Maggie Q, kao nova Nikita u friškom TV serijalu nazvanom jednostavno 'Nikita', emitiranom svakog četvrtka na kablovskoj mreži CW, od 9. rujna ove godine. Nikita je tako opet špijunka i ubojica koja se odmetnula od svojih šefova, pa uz osvetu nekadašnjim kolegama rješava i niz drugih problema koji joj se nađu na putu, uključujući i one s osuđenim balkanskim gospodarima rata.

Za one koji ne znaju tko je i što je glavni adut ovog serijala, samo mali podsjetnik – Maggie Q rođena je na Havajima kao Margaret Denise Quigley.Bavi se manekenstvom, što je jasno svakome tko je ikada vidio ijednu njezinu fotografiju, a karijeru glumice i velike akcijske zvijezde počelaje u Hong Kongu, gdje je zapela za oko Jackie Chanu, svom prvom mentoru.

Iako nije imala pojma o borilačkim vještinama, brzo je učila, a plod njezine obuke vidljiv je u filmovima poput 'Naked Weapon', 'Nemoguća misija 3' ili 'Umri muški 4' – a sada i u 'Nikiti', gdje je njezin high kick i udarac šakom jednako ubitačan koliko i meci koje ispaljuje iz svakog vatrenog oružja koje joj se nađe pod rukom. Grrrrl power, u najboljem smislu tih riječi.

izvor: tportal.hr