Upravo vam se ovo može dogoditi ako prestanete nositi šminku (i vrlo je pozitivno)

žena, imunitet, krema za ruke, bakterije, virusi, ruž za usne, šminka, šminkanje, muškarci, žene, privlačnost, ruž za usne, boje, šminka, šminkanje, koža, koža lica, spol, promjena spola
Pogađate zbog čega - prepuna je sastojaka koje ne bi smjela sadržavati, a koji su pod krinkom ‘i ne tako štetnog'.
Zato je vrlo važno licu dati predah i osloboditi ga tereta barem jednom tjedno ili što ćešće preko ljeta. Evo koje su pozitivne strane odbacivanja make upa:

1. Pore se stišću

Čestice pudera, korektora, rumenila i bronzera nakupljaju se u porama tijekom svakog nanošenja. U kombinaciji sa zagađenim česticama u zraku, znojem i prljavim kistovima za šminkanje, pore se s vremenom začepljuju i postaju sve veće.

Kada ne nosite šminku, smanjuje se nakupljanje prljavštine te stvaranje bora.

2. Prištići manje izbijaju

Koliko često perete kistove za šminkanje? Nismo ni svjesne koliko se prašine i bakterija nalazi na njima koje potom svakog dana iznova utrljavamo na lice. Zbog ovoga ni ne čudi što nam se na određenim dijelovima lica pojavljuju prištići i akne koje pak pokušavamo prekriti s još pudera.

Začarani krug? Da, a njega jedino možete prekinuti izbjegavanjem šminke.

3. Manje očnih infekcija

Maskara trepavice čini dužima i gušćima, no također može uzrokovati konjuktivitis i druge očne infekcije. Isto je i s prljavim kistovima za nanošenje šminke na očima. Redovito ih čistite!

4. Koža više nije dehidrirana

Agresivni čistači i skidači make-upa isušuju kožu i blokiraju njenu sposobnost samoregeneracije. Ona je tada primorana proizvoditi što više sebuma kako bi nadoknadila vlagu. Kada počnete nositi čisto lice, primijetit ćete da se više toliko ne mastite i da vam je ten svježiji nego inače.

5. Manje alergijskih reakcija

Koža može burno reagirati na sastojke poput parabena, sulfata, umjetnih mirisa koji su potencijalni iritansi i često dovode do kontaktnog dermatitisa. Njegova karakteristika su crvene, suhe mrlje na koži.

Ako ste primijetile nešto slično, napravite pauzu od nošenja šminke barem tjedan dana da vidite hoće li se stanje promijeniti.

6. Popravlja se sveopće stanje organizma

Zaboravljamo da se sve što stavljamo na sebe upija i kroz kožu dolazi u krv, što pak može izazvati anomalije i poremećaje. Sve u svemu, ne znači da se zauvijek morate odreći šminke, već da ste nježne prema svojoj koži. I ne zaboravite obavezno skidati šminku prije spavanja! /HMS/